Gezocht: mentoren/coaches om kinderbegeleiders te ondersteunen

Printervriendelijke versiePDF version

Het Vlaams Welzijnsverbond is op zoek naar meerdere gedreven mentoren/pedagogische coaches die minstens de komende twee jaar kinderbegeleiders in gezins- of groepsopvang wil ondersteunen. De Vlaamse regering besliste recent extra budget in te zetten om de kinderopvang te versterken om de kindratio (aantal kinderen per begeleider) te verlagen. Daarvoor hebben we extra gekwalificeerde kinderbegeleiders nodig, en gelet op de krapte op de arbeidsmarkt kijken we ook naar mensen buiten de sector. Jouw taak als mentor/coach is ondere andere om de overstap van zij-instromers, personen met een langere afstand tot de arbeidsmarkt en niet-beroepsactieven naar de sector kinderopvang te vergemakkelijken.

Bij het Vlaams Welzijnsverbond hebben we al een team van gedreven mentoren en pedagogische coaches om in heel Vlaanderen en Brussel kinderbegeleiders te ondersteunen in hun dagelijkse job en bij het behalen van de juiste kwalificaties. Nu de Vlaamse Regering beslist heeft om meer middelen vrij te maken om de kindratio te verlagen, maakt ze meteen ook middelen vrij om de hopelijk vele nieuwe mensen die in de sector aan de slag komen, te ondersteunen en begeleiden. Het is een taak die het Vlaams Welzijnsverbond mee faciliteert door deze mentoren en coaches aan te sturen en te coördineren.

Concreet zijn we zoek naar mensen met een hart voor kinderen en kinderopvang in Brussel, Antwerpen, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en de ruime regio Dendermonde. Ben jij de geknipte persoon? Stel je dan kandidaat voor 27 mei. Ken je de geknipte persoon? Stuur dan zeker dit bericht, of 1 van de vacatures door naar hem of haar. Heb je nog vragen over deze vacatures? Dan kan je altijd terecht bij Ellen Maris, via ellen.maris@vlaamswelzijnsverbond.be.