Gratis Train-the-Trainer: Zorgverstrekkers Versterken - Teamversterkingstraject

Printervriendelijke versiePDF version

Zelf mentaal gezond blijven als zorgverstrekker is belangrijk … maar niet eenvoudig. Zelfzorg komt zelden op de eerste plaats, je kiest door de hoge werkdruk vaak sneller voor zorg voor een ander. Hoe kom je toch tot voldoende tijd en aandacht voor jezelf, voor jouw energiegevers? En hoe kunnen anderen je daarbij helpen?

Ons ‘Teamversterkingstraject’ geeft een team eerstelijns-zorgverstrekkers in twee sessies van twee uur haalbare to do’s. Wat kan elk teamlid al goed, als het gaat om zelfzorg? Hoe kunnen we als team samenwerken om gezond te blijven? Hoe rekening houden met ieders noden? Doorheen verschillende opdrachten worden teamleden geholpen om beter voor zichzelf en elkaar te zorgen. Heel concreet, op korte en lange termijn, met oog voor de specifieke werkomgeving.

Ook jij als HR-medewerker, eerstelijnsmedewerker en coördinator kan een expert worden in een teamversterkingstraject. Neem in het najaar van 2023 deel aan een van onze vier gratis train-the-trainer sessies, over Vlaanderen verspreid. We gaan samen een volledige dag aan de slag om jou vaardig te maken met de inhoud van het traject én het toepassen in de praktijk. Een psycholoog begeleidt deze sessies. Zo kan jij nadien als trainer de mentale gezondheid van teams in jouw organisatie versterken.

Ben jij de trainer die we zoeken?

Meer info over ons en dit project kan je vinden op onze website:
https://www.thehumanlink.be/projecten/expertises/vlaamse-overheid-project-3

Inschrijven voor 1 van onze train-the-trainers kan via deze link:
https://forms.gle/8ifeCaATwNW2W7Rv8

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.