28/04/2023 - Tinnitus, hyperacusis en misofonie: een up-to-date theoretisch kader over diagnostiek en behandelmogelijkheden Het belang van een multidisciplinair beleid

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/6952/tin...

Inhoud
We lichten tijdens deze studiedag het theoretische kader toe rond de symptomen van tinnitus, hyperacusis en misofonie, met speciale aandacht voor het multidisciplinair beleid tijdens de diagnose. We leggen uit wat de state-of-the-art behandelingsmogelijkheden zijn voor deze klachten, met inbegrip van zowel de gouden standaarden als experimentele behandelingen. De focus ligt voornamelijk op de behandeling bij volwassenen, al zullen ook de behandelingsmogelijkheden bij kinderen aan bod komen.

Opgelet: De studiedag bestaat uit twee delen.

Deze voormiddag van de studiedag is bedoeld voor alle hulpverleners die werken met patiƫnten met tinnitus, hyperacusis en misofonie en hun kennis rond deze thema's willen aanvullen met de meest recente inzichten.

Sta je als zorgverlener in voor de behandeling, psycho-educatie en psychologische begeleiding bij tinnitus, hyperacusis en misofonie, dan is het aangewezen om de volledige studiedag te volgen.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.