25/04 Met meer veerkracht aan het werk door hartcoherentie

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Na deze vorming kan je:
• het belang van veerkracht inzien en begrijpen hoe het bijdraagt aan het welzijn van medewerkers en teams, en uiteindelijk aan de veerkracht van de hele organisatie, met aandacht voor de uitdagende tijden waarin we ons bevinden
• de concepten van hartcoherentie begrijpen en hoe deze techniek een waardevolle en gemakkelijk toepasbare tool is om stressvolle momenten effectief aan te pakken
• praktische vaardigheden ontwikkelen om hartcoherentie in jouw dagelijks leven en op de werkvloer toe te passen, waardoor je in staat bent om stress te verminderen en emotioneel evenwicht te herstellen.

PROGRAMMA
Stap in een wereld van inzicht en zelfregulatie, waar stress geen kans meer krijgt om te overheersen. Deze boeiende vorming neemt je mee op een reis van ontdekking en empowerment, met als doel stress te begrijpen, te beheersen en te verminderen.

Wat is stress en hoe beïnvloedt het ons lichaam?
Op de eerste dag zullen we de mysteries van stress ontrafelen en begrijpen hoe stress ons lichaam beïnvloedt. We duiken diep in de wetenschap achter stressreacties en leren hoe ze ons welzijn kunnen aantasten.

Hartcoherentie: de sleutel tot stressbeheersing
Ontdek de kracht van hartcoherentie - een meetbare techniek die stress kan omkeren. Leer hoe deze techniek werkt en hoe je deze kunt inzetten in jouw dagelijks leven en op de werkvloer.

Praktische toepassing: van theorie naar actie
De vorming biedt niet alleen theoretische achtergrond, maar ook praktische oefeningen. Je leert essentiële technieken die je direct kunt toepassen. Bovendien, met behulp van een iPad en een biofeedbacktoestel, kun je onmiddellijk het effect van deze oefeningen op je lichaam waarnemen.

Uitwisseling en samen leren
We creëren een veilige omgeving voor het delen van ervaringen en kennisuitwisseling. Hier kun je vragen stellen, je successen delen en leren van anderen.

Dit is jouw kans om stress te overwinnen en de controle over je eigen welzijn te herwinnen

DOELGROEP
Alle werknemers

SECTOREN
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337), federale gezondheidsdiensten, gezinszorg, kinderopvang, lokale diensteneconomie, maatwerkbedrijven - BWP, maatwerkbedrijven - SWP, opvoedings -en huisvestingssector, ouderenzorg, revalidatiecentra, socioculturele sector, thuisverpleging, Vlaamse welzijnssector, ziekenhuizen

OPLEIDER
Hoofdweg

LOCATIE
Hasselt

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/25169-0

ORGANISATIE
VIVO en FeBi

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.