16/05 Dementie en zorgontvangers met een verstandelijke beperking

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
- Inzicht in dementie:
Je krijgt inzicht in het begrip dementie en begrijpen hoe gedragsveranderingen hiermee in verband kunnen staan.
- Waarde van het eigen referentiekader:
Je kan het belang benoemen van het eigen referentiekader bij het begrijpen van de problematiek rond dementie.
- Versterkt omgaan met zorgvragers:
Je voelt je sterker in het omgaan met zorgvragers die te maken hebben met dementie, dankzij de aangereikte tips en inzichten.

PROGRAMMA
Dementie is een aandoening die de hersenfunctie aantast en leidt tot verlies van cognitieve vaardigheden zoals geheugen, denken en redeneren. Het kan verschillende oorzaken hebben en manifesteert zich vaak in gedragsveranderingen. Bij mensen met een verstandelijke beperking kan de kwetsbaarheid voor dementie een rol spelen en dit kan leiden tot specifieke gedragskenmerken. Het begrijpen van de hersenwerking en het verkennen van ons eigen referentiekader zijn essentieel om dementie en de bijbehorende gedragsveranderingen beter te begrijpen.

DOELGROEP
Voor iedereen die wilt leren hoe je kan omgaan met personen met een verstandelijke beperking met dementie binnen PC319.01

OPLEIDER
Vormingscentrum Hivset vzw

LOCATIE
Hasselt

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24922-0

ORGANISATIE
SF319.01 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.