13/11/2024 - Een alternatieve manier van kloklezen voor kinderen met rekenproblemen

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/7533/een...

Inhoud
Tijdens dit webinar zal de spreekster putten uit haar uitgebreide ervaring met neurodivergente leerlingen, waaronder kinderen met dyscalculie, ADHD, ASS, dyslexie, dyspraxie, gehoorstoornissen en milde leerproblemen. We gaan in op enkele van de historische aspecten die belangrijk blijven bij het kloklezen, op de betekenis van het werken met veelvouden van 2, 3 en 4, het begrijpen van breuken, het concept van tijd en de lengte van seconden, minuten en uren. We bespreken ook waarom het precies zo moeilijk is om de tijd op een analoge klok af te lezen.

We zullen het hebben over uur bergen, de gebroken kloktechniek en waarom uiteindelijk de focus vooral moet liggen op de minutenwijzer. Je zal technieken ontdekken die niet alleen afgestemd zijn op jonge leerlingen, maar die ook toegepast kunnen worden op volwassenen, waarbij wordt aangetoond hoe dezelfde benaderingen effectief toegepast kunnen worden bij verschillende leeftijdsgroepen.

Door wie?

Marijke Walters

Dyscaluliespecialist

Marijke is geboren in België maar, woont sinds 2004 in Engeland, waar ze haar kwalificaties als leraar wiskunde en wetenschappen behaald heeft en de overstap gemaakt heeft van een carrière in kankerimmunologie naar het onderwijs. Ze heeft als hoofd van de wiskundeafdeling op verschillende scholen gewerkt en zich gespecialiseerd in het werken met leerlingen met diverse beperkingen, waaronder autisme, ADHD, dyslexie, dyspraxie, dyscalculie en gehoorstoornissen.

Daarnaast heeft ze een mastergraad in wiskundeonderwijs behaald en is ze een gecertificeerde dyscalculiespecialist met een Level 7 Post Graduate Diploma (PgDip), een uniek en prestigieus dyscalculieprogramma in het Verenigd Koninkrijk. Ze is de oprichter van Maths Solutions, waar ze leerlingen van alle leeftijden, leraren en andere professionals helpt om de uitdagingen van dyscalculie te overwinnen.

Voor wie?
Logopedisten, leerondersteuners, zorg- en (taak)leerkrachten

Over wie?
6 tot 12 jaar

Praktisch
Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Uurregeling:

10.00 - 12.00 uur
ZOOM
Je volgt deze webinar via het platform Zoom. Je krijgt ten laatste op 12/11 een e-mail met een link naar de webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 12/11 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.