10/06/2022 - Help, mijn cliënt wil een kind!

Printervriendelijke versiePDF version

Omgaan met een kinderwens bij personen met een verstandelijke beperking

>> Inschrijven: http://konekt.be/nl/r/1613

Deze vorming biedt professionals achtergrondinformatie, ruimte voor reflectie en concrete handvatten om in gesprek te gaan over kinderwens bij personen met een verstandelijke beperking.

Wanneer personen met een beperking verlangen naar een kind, roept dat vaak vragen op. Kan mijn cliënt wel voor een kind zorgen? Wil hij/zij dat wel echt? Weet hij waarvoor hij kiest? Mag ik dat thema wel bespreekbaar maken of maak ik dan slapende honden wakker? Hoe ga ik met hem in gesprek over realistische verwachtingen, zonder dromen radicaal te doorprikken?  We wisselen ervaringen uit en zoeken samen naar antwoorden op vragen als: Wat weten we over ouderschap en kinderwens van personen met een verstandelijke beperking? Wat doet het met mij zowel persoonlijk als professioneel wanneer mijn cliënt een kinderwens uit? Hoe maak ik het thema bespreekbaar maken met de cliënt? Welk materiaal kan ik hiervoor gebruiken? Hoe een cliënt ondersteunen om op constructieve wijze om te gaan met deze kinderwens?

Praktisch
Wanneer: 10/06/2022
Waar: Konekt vzw, Lijnmolenstraat 153, 9040 Sint-Amandsberg
Begeleider: Cathy De Feyter
Prijs: € 95.00 - Standaardprijs

>> Inschrijven: http://konekt.be/nl/r/1613

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.