Minister Crevits trapt nieuwe campagne Careēr op gang

Printervriendelijke versiePDF version

Gewone jobs vol BIJZONDERE MOMENTEN! Da's in 1 zin wat werken in zorg en welzijn inhoudt, en da's meteen ook de slagzin van de nieuwe campagne van Careēr.

Die werd op donderdag 8 februari voorgesteld in Oostkamp, onder het goedkeurend oog van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits, de verschillende sociale partners die mee in het project zitten en Hendrik Delaruelle, voorzitter van het Vlaams Welzijnsverbond. Met dit project willen we zo veel mogelijk mensen warm maken voor een job in zorg en welzijn. Er komen online campagnes, reclame in het straatbeeld, filmpjes op sociale media, inleefmomenten, ... en nog zo veel meer. Of je nu student bent, al werkt, werkzoekende bent, of nog aan je studies moet beginnen, een job in zorg en welzijn zal altijd zorgen voor bijzondere moementen. 

 

 

Er is ook de vernieuwde website van Careēr - www.care-er.be - waar je informatie vindt over opleidingen, sectoren en de verschillende jobs die er zijn. Je kan er ook een test doen om te zien welke job en/of opleiding het beste bij je past. Minister Crevits deed alvast de test, mocht ze ooit een carrièreswitch overwegen.

Een dikke dankjewel ook aan lunchbar Kadet in Oostkamp, waar we vanmorgen te gast waren. Kadet is een samenwerking tussen De Kade vzw, Viro vzw en Gemeente Oostkamp. De lunchbar wordt uitgebaat door mensen met een beperking en enkele begeleiders. In totaal komen zo'n 30 medewerkers elke week klanten verrassen met lekker eten een drinken.

“Het plezier dat zij krijgen uit het bereiden van gerechten en drankjes, en de bediening en appreciatie van de klanten, is enorm", zegt Paul Bulckaert van De Kade. "Tegelijk leren ze veel mensen kennen, en leert de buurt hen ook kennen. Iedereen doet wat ie kan, binnen zijn of haar mogelijkheden. Vooral het samenwerken en hier zijn is voor hen zeer waardevol.”
 

 

In Kadet konden we ook kennis maken met enkele zij-instromers die de laatste jaren het goeie voorbeeld gaven (foto onder). Lien en Sonja hebben via VIA Hogerop (VIVO) hun diploma van zorgkundige behaald. Salvator heeft zijn bachelor diploma begeleider behaald voordat hij in De Kade werkte en Justine zit nog op de schoolbanken en doet stage bij bij De Kade. 

Lees hun afzonderlijke verhalen hier.