Inspiratiesessie Inclusie

Printervriendelijke versiePDF version

Binnen het project Samendivers gaat het Vlaams Welzijnsverbond aan de slag om leden te ondersteunen bij het inclusief maken van de eigen organisatie. Zo werkten we onder andere een visietekst uit en gingen we daarover in gesprek op de COC-vergaderingen. Uit die boeiende gesprekken distilleerden we een aantal topics waarover we dit najaar een aantal inspiratiesessies zullen organiseren.

1 december - Inspiratiesessie Inclusieve werkvloer

Tijdens deze inspiratiesessie over het creëren van een inclusieve werkvloer ga je op zoek naar antwoorden op de vraag hoe je ervoor zorgt dat alle medewerkers zich welkom, aanvaard en gewaardeerd voelen op de werkvloer.  Je krijgt inspiratie aangereikt over het doen van redelijke aanpassingen zodat ieders talent kan benut worden, over het bevorderen van de werksfeer en over manieren om conflicten te voorkomen of ermee aan de slag te gaan. Aan de hand van theoretische kaders, uitwisseling en een praktijkverhaal vanuit Felies vzw en Crèchendo vzw werd deze inspiratiesessie op maat uitgewerkt voor leden van het Vlaams Welzijnsverbond. Bovendien maak je op de locatie kennis met de werking van gastorganisatie ArmenTeKortvzw.

Klik hier voor het programma en in te schrijven. Opgelet je moet ingelogd zijn om de informatie te zien!

 

6 december - Inspiratiesessie Inclusief rekruteren

Tijdens deze inspiratiesessie over inclusief rekruteren ga je op zoek naar antwoorden op de vraag ‘Hoe vinden talentvolle sollicitanten de weg naar jouw vacatures?’. Je krijgt inspiratie aangereikt over outreachend rekruteren, over bias en verborgen uitsluitingsmechanismen en over alternatieve selectieprocedures. Aan de hand van theoretische kaders, uitwisseling en een praktijkverhaal vanuit Pleegzorg Limburg werd deze inspiratiesessie op maat uitgewerkt voor leden van het Vlaams Welzijnsverbond. Bovendien maak je op de locatie kennis met de werking van gastorganisatie Assjette.

Klik hier voor het programma en in te schrijven. Opgelet je moet ingelogd zijn om de informatie te zien!

 

Inschrijven voor beide sessie kan nog tot 25 november!