Campagnevideo: "Beste politici, werk eindelijk de wachtlijsten weg"

Printervriendelijke versiePDF version

Delen jullie onze eerste campagnevideo mee? Want om zorg en welzijn hoger op de agenda te krijgen, lanceren we de komende weken een aantal video's om de speerpunten uit ons memorandum extra in de verf te zetten. We trappen af met 1 van de grootste pijnpunten dat we terugvinden in al onze sectoren: de ellenlange wachtlijsten. Onze sectoren zijn helaas hoe langer hoe meer synoniem geworden voor wachten en dat zou eigenlijk niet mogen.

Ondersteuning en zorg krijgen is een mensenrecht en het feit dat zo veel mensen daar in Vlaanderen op moeten wachten, is echt niet oké. Dat is niet enkel de boodschap van onze algemeen directeur Hendrik Delaruelle, maar ook van zowat al onze leden die vaak met pijn in het hart mensen moeten teleurstellen omdat er gewoonweg niet genoeg plaats is. Zoals Kristof Desair van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling in Vlaams-Brabant, die vaak gezinnen in crisis over de deur krijgt, die een tijd eerder niet geholpen konden worden, omwille van wachtlijsten. Of Ilse Eykens van Het GielsBos, die mensen met een handicap, of hun familie of omgeving, vaak jaren ziet wachten op een persoonsvolgend budget. En als er eindelijk budget is, is het vaak nog wachten op de gepaste hulp en ondersteuning. 

Het zijn maar twee van de ontelbare verhalen die vanuit onze leden tot bij ons komen. En daarom kunnen we niet anders dan duidelijk zeggen: Beste politci, werk alstublieft die wachtlijsten weg. Het is niet enkel in het belang van de kinderen, jongeren en personen met een handicap die wachten, maar ook in het belang van de hele samenleving. Ja, dit kost geld, maar het is een investering die zich op termijn niet enkel op economisch, maar ook op menselijk vlak dubbel en dik terugbetaalt. 

Op 9 juni trekken we met z'n allen naar de stembus en het is in het belang van onze sectoren en iedereen die vandaag zorg en ondersteuning nodig heeft, dat zorg en welzijn hoger op de politieke agenda komt. Deel onze video via 1 van onze berichten op Facebook, LinkedIn of Youtube hieronder, of deel onze visual die hierboven staat en die je hiernaast bij de downloads terugvindt. En hou de komende weken onze pagina's in 't oog, want er volgen nog campagnevideo's over onze speerpunten, zoals rond financiering en werkingsmiddelen, krapte op de arbeidsmarkt, of geïntegreerde zorg.

 

Merci alvast om zorg en welzijn mee op de politieke agenda te zetten!