Lezing "Omgaan met weerstand" bij personen met autisme en een verstandelijke beperking (20/04)

Printervriendelijke versiePDF version

Wie kent ze niet, bewoners die iets weigeren. Door te slaan, schoppen, gillen, bijten,... Of soms door net heel passief te worden. Hoe vermoeiend kan dat niet zijn… Er tegen ingaan lost vaak niet veel op. Het wordt een strijd en riskeert snel te escaleren. Maar wat dan wel ? In deze lezing leren we kijken naar mogelijke redenen van weerstand aan de hand van een viertal leidende vragen, om van daaruit na te denken over de beste strategie om te volgen. Zoals steeds leggen we de nadruk op mensen met autisme en een verstandelijke beperking.

Dit is de 7e lezing in een reeks over autisme die Het GielsBos jaarlijks organiseren voor een breed publiek.

Spreker van dienst is Steven Degrieck van Huis Helder (Gent). Steven werkte vroeger bij Autisme Centraal (Gent), maar richtte in 2021 met enkele collega’s een eigen organisatie op die werkt rond heldere en concrete communicatie voor personen met autisme: www.huishelder.be. Hij is orthopedagoog en gespecialiseerd in opzetten van onderzoekssituaties met mensen met autisme. Hij is auteur van verschillende boeken omtrent autisme ("Denk en Doe", “Mijn kind heeft autisme”, “Maak werk van vrije tijd", “Autisme en tijdsbesef”, “Autisme en verstandelijke beperking op de leefgroep”, “Autisme en zintuiglijke problemen”).

Je kan inschrijven voor deze lezing via de website www.hetgielsbos.be of Lezing autisme op 20 april 2023 | Het GielsBos

Concreet: donderdag 20 april 2023, 13.30-16.30u, Vosselaarseweg
1, 2275 Gierle (Lille). 

Zie ook flyer in bijlage.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.