Bounce – versterkt de veerkracht van jongeren en hun omgeving. Opleiding tot veerkrachttrainer - Kosteloze Icoba-via5 vorming

Printervriendelijke versiePDF version

DOELSTELLINGEN
De opleiding stelt deelnemers in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met de tools Bounce young en Bounce along. Deelnemers leren hoe ze veerkrachttrainingen met jongeren en bewustmakingsinitiatieven voor ouders en eerstelijnswerkers kunnen voorbereiden, opzetten en begeleiden.

PROGRAMMA
BOUNCE is een preventief programma gericht op het versterken van de veerkracht van jongeren en het bewustmaken van hun omgeving. De centrale thema’s binnen de opleiding zijn veerkracht en bewustwording.
Het BOUNCE pakket bestaat uit 3 tools, die onderling met elkaar verbonden zijn en elkaar aanvullen. Bounce young is een trainingstool om aan de slag te gaan met jongeren. Bounce along is een bewustmakingstool voor ouders en eerstelijnswerkers. Bounce up is een train the trainer voor begeleiders en hulpverleners.
In de opleiding Bounce up komen volgende elementen aan bod:
• Actieve beleving en bespreking van werkvormen uit Bounce young en Bounce along
• Ontwikkelen/ versterken van een degelijke visie op veerkrachttraining, vanuit een positieve, en vroeg- en algemeen preventieve insteek
• Ontwikkelen/ versterken en toepassen van handvaten van de BOUNCE tools
• Ruimte voor interactie, uitwisseling en intervisie met andere deelnemers
Voorbereiden van het toepassen van de instrumenten in de eigen praktijk, en het bespreken van hiervan op de terugkomdag.

WERKVORM EN METHODIEK
De opleiding bestaat uit een interactieve driedaagse training en een terugkomdag, waarin de tools en werkvormen actief worden beleefd. Vanuit deze beleving kan je een transfer maken naar je eigen werksituatie.

VOOR WIE
Een brede groep van eerstelijnswerkers die werken met kinderen en jongeren; opvoeders, begeleiders, jeugdwerkers, welzijnswerkers, verpleegkundig personeel, …

WANNEER EN WAAR
wo, 01/04/2020 09:00 - 17:00 Geuzenhuis Kantienberg 9, 9000, Gent
do, 02/04/2020 09:00 - 17:00 Geuzenhuis Kantienberg 9, 9000, Gent
vr, 03/04/2020 09:00 - 17:00 Geuzenhuis Kantienberg 9, 9000, Gent
DE VIERDE OPLEIDINGSDAG (= TERUGKOMDAG) WORDT TIJDENS DE VORMING AFGESPROKEN MET DE DEELNEMERS.

INSCHRIJVEN
via www.icoba.be

OVER DE LESGEVER
De lesgever is een medewerker van Arktos die ervaring heeft met de Bounce tools zowel in het opleiden van volwassenen als in het werken met de jongeren, ouders als eerstelijnswerkers.
en jongeren.