28/04/2021 | Diversiteit in je vrijwilligersteam: een meerwaarde voor iedereen

Printervriendelijke versiePDF version

Vrijwilligerswerk is voor iedereen! Helaas is het vandaag de dag nog niet voor iedereen even toegankelijk. Ook op vlak van etnisch-culturele diversiteit blijft het vrijwilligerswerk een hoofdzakelijk witte sector. Wil jij daar in jouw organisatie ook verandering in brengen? Wil je jouw vrijwilligersploeg verrijken met diversiteit, maar weet je niet hoe je dit concreet moet aanpakken? Dan is deze vorming iets voor jou!

Etnisch-culturele diversiteit… over wie gaat dat dan concreet? Welke drempels ervaren zij? Hoe vinden en binden wij vrijwilligers met een migratieachtergrond? Tijdens deze vorming maak je kennis met enkele theoretische kaders en praktische handvaten om succesvol drempels weg te werken. Je krijgt zicht op de belangrijkste principes en bouwstenen om vrijwilligers met een migratieachtergrond succesvol te bereiken. Deze vorming geeft je ook de kans om ervaringen uit te wisselen: wat werkt er goed, wat werkt er minder goed? Samen gaan we aan de slag om tot nieuwe inzichten en creatieve ideeën voor je werking te komen.

Wij organiseren deze vorming op een buitenlocatie en coronaproof omgeving: de overdekte hallen van Abattoir. Dit is ook de thuishaven van Cultureghem en hun vrijwilligersteam. Een fantastisch praktijkvoorbeeld, want zij kiezen ervoor mensen te verbinden in hun dagelijkse noden, los van origine of culturele achtergrond. We krijgen een rondleiding en laten ons inspireren door hun werking.

Wanneer? Woensdag, 28 april, 2021 - 09:30 tot 14:00
Meer info en inschrijven:
https://www.kenniscentrumwwz.be/agenda/diversiteit-je-vrijwilligersteam-...