26/4/2021 Taal en meertaligheid

Printervriendelijke versiePDF version

In deze vorming denk je samen met anderen na over de belangrijkste rol die de kinderopvang kan spelen in het stimuleren van taalontwikkeling. We buigen ons over vragen als: Waarom is taal zo belangrijk? Hoe communiceert je met de allerkleinsten? Hoe breng je een rijke woordenschat aan op een niet-schoolse manier? Welke vaardigheden heb je als begeleider nodig om taal te stimuleren bij jonge kinderen? Hoe knoop je een gesprek aan? We leggen ook actief de link met het MeMoQ-kader.
Je zal in deze vorming meer te weten komen en kunnen uitwisselen over het omgaan met meertaligheid ten aanzien van kinderen en ouders. Hoe vind je een evenwicht tussen het stimuleren van het Nederlands en het respecteren van de thuistaal? Wat kan je helpen om te communiceren met anderstalige ouders? We wisselen voorbeelden, tips en adviezen uit. We vertrekken vanuit wetenschappelijke achtergrond over meertalig opvoeden.
Je krijgt boeiende praktijkvoorbeelden te zien die inspireren. Via observatieopdrachten en andere oefeningen reflecteer je samen met anderen over de wondere wereld van taal.

Doelgroep:
Kinderbegeleiders en leidinggevenden groeps- en gezinsopvang (PC331)

Kostprijs: gratis

Locatie: VCOK, Raas Van Gaverestraat 67, 9000 Gent

Lesgever: VCOK

Meer info: https://www.vivosocialprofit.org/vormingsaanbod-331

Organisatie: SF331 i.s.m. VIVO