21 en 28/03/2024 – ICOBA-vorming: Agressie en probleemgedrag bij autisme met de AutismeCentraalMethodiek als kader

Printervriendelijke versiePDF version

Met deze vorming krijg je inzicht in de oorzaken van probleemgedrag en leer je er vanuit autistisch denken naar kijken. Je ontdekt hoe een heldere, aangepaste omgeving heel wat stress kan vermijden.

WANNEER EN WAAR
do 21 maart 2024 09:30-16:30 – Online
do 28 maart 2024 09:30-16:30 – Het Roze Huis - Ingang via café Den Draak of via Grote Hondstraat - Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

PROGRAMMA
Een tweedaagse waarbij een functionele gedragsanalyse wordt begeleid rond jullie eigen casussen.

We starten met een inhoudelijk kader en duiding van probleemgedrag. Hierbij nemen we nader onder de loep welke oorzaken voor probleemgedrag we kunnen zien en hoe we dit gedrag kunnen voorkomen.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
• Klassikale introductie.
• Begeleid groepswerk rond de functionele gedragsanalyse met ruimte voor terugkoppeling.
• Theorie wordt zo sterk gekoppeld aan eigen praktijk.

VOOR WIE
Eenieder die met personen met een autismespectrumstoornis werkt, residentieel of ambulant.

OVER DE LESGEVER
“De hunker en de zoektocht naar basisrust”

Delphine Callewaert focust zich op de sterktes en krachten van mensen.
De voorbije jaren gaf Delphine diverse opleidingen in binnen- en buitenland. Ook observaties en consultaties in een breed scala aan voorzieningen maken deel uit van haar takenpakket. Tijdens deze observaties groeide haar expertise in de doelgroep van mensen met een verstandelijke beperking.

Sinds een aantal jaar verruimt ze haar ervaring in het begeleiden van mensen met autisme en een normale begaafdheid binnen haar eigen therapiepraktijk. Vanuit haar achtergrond als klinisch orthopedagoge is ze bijzonder geïnteresseerd in de mens en hoe de context een heel bepalende invloed kan hebben in hoe iemand zich voelt en gedraagt.

Ongeacht de setting keert steeds één vraag terug: de hunker en de zoektocht naar basisrust. Het vormt de basis om van daaruit te kunnen leren, maar zeker ook om van daaruit te kunnen genieten, plezier te beleven.

Zelf vindt Delphine die basisrust terug al reizend, op ontdekking en met een camera in de hand.

SCHRIJF JE KOSTELOOS IN VIA: https://www.icoba.be/opleidingen-open-aanbod/25826

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.