19/09/2024 Ouders begrijpen, ouders begrenzen

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
We leren de zeven basisvaardigheden om een gesprek te hebben met ouders aan:
- contact maken
- je doel van het gesprek vasthouden
- spreken vanuit observatie
- positieve krachten van het kind benoemen
- leiding nemen en geven
- in een gesprek de juist afstand bewaren om ons stevig te voelen in onze rol als begeleider
- het gesprek afronden.

We leren hoe we een gesprek kunnen nabespreken met collega’s.

PROGRAMMA
De kinderen die aan onze zorg zijn toevertrouwd, vormen het kostbaarste bezit van hun ouders. Het besef dat ouders zeer gehecht zijn aan 'hun' kinderen, maakt het noodzakelijk om met uiterste zorg en gevoeligheid met deze band om te gaan. In deze vorming draait alles om het oppikken van deze gevoeligheden en het ontwikkelen van vaardigheden om er effectief mee om te gaan.

In de dynamische omgeving van de kinderopvang word je geconfronteerd met een breed scala aan diversiteit. Het tonen van respect voor de ouders van de kinderen kan soms een complexe opgave zijn. Samen gaan we op zoek naar manieren waarop je als individu en als team kunt groeien. We moedigen een open en nieuwsgierige houding aan, met als doel om ouders zich begrepen en gerespecteerd te laten voelen in hun bezorgdheid. Dit zal resulteren in een gedeelde zorg, maar het is ook van belang om af en toe grenzen te stellen in onze interactie met ouders wanneer dat nodig is.

DOELGROEP
Kinderbegeleiders tewerkgesteld binnen PC331

OPLEIDER
KROOST

LOCATIE
Brugge

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24796-0

ORGANISATIE
SF331 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.