18/5/2021 Ik sta aan het roer: leren omgaan met piekeren (online)

Printervriendelijke versiePDF version

Piekeren … Het is eigen aan de mens. Voor we het goed en wel beseffen, gaan onze gedachten met ons op de loop.
We zitten met ons hoofd in het verleden (“had ik maar…”), in de toekomst (“wat als …”) en we draaien rondjes in ons hoofd. We liggen er ’s nachts van wakker en het leidt ons af van datgene we echt willen doen. Piekeren leidt nooit tot een constructieve oplossing voor onze problemen. Integendeel, het piekeren zelf kan problematisch worden. Het kan leiden tot stress, slaapproblemen, concentratieproblemen, lichamelijke spanningsklachten en zelfs angst- en stemmingsproblemen. Reden te meer om het piekeren aan te pakken!

In deze vorming leren we stap voor stap om te gaan met piekeren. We bekijken hoe piekergedachten ontstaan en we leren het verschil tussen constructief probleemoplossend denken en niet-constructief denken. Je leert vaardigheden om je piekergedachten op te merken en te onderbreken. Je leert hoe je anders kan denken en handelen. Met andere woorden: je leert aan het roer te staan van je eigen hoofd.

Doelgroep:
Professionals, tewerkgesteld in PC 319.01, die vaak piekeren en handvaten willen aangereikt krijgen om daar anders mee om te gaan. We verwachten van de deelnemers dat ze zelf bereid zijn om dit leerproces aan te gaan en dat ze actief deelnemen aan de vormingsdag.

Kostprijs: gratis

Opleider: Zorg-Saam

Meer info: https://www.vivosocialprofit.org/vormingsaanbod-319

Organisator: SF319.01 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.