16/12/2022 - Relaties begeleiden bij personen met een verstandelijke beperking

Printervriendelijke versiePDF version

Ondersteun koppels bij hun relatie

>> Inschrijven: http://konekt.be/nl/r/1445

Kom meer te weten over hoe je koppels met een verstandelijke beperking kan begeleiden. Leer mee over je eigen rol en die van therapeuten en familie.

Programma Begeleid jij koppels met een verstandelijk beperking? Dan heb je vast vragen gekregen over seksualiteit en intimiteit, over ruzies en jaloezie, over contacten met familie of over toekomstperspectieven. In deze vorming: Staan we stil bij de rol van begeleider, therapeuten en familie. Leer je hoe je het gesprek tussen partners kan stimuleren. Kom je te weten hoe je gedrag binnen relaties kan begrijpen en kaderen. Gaan we dieper in op hoe ver je je kan wagen op het terrein van seksualiteit. Hebben we het over een goed evenwicht tussen het organiseren van zorg en het intieme leven van een koppel. Voorzien we tijd voor jouw vragen en voor uitwisseling met andere cursisten. Onze visie: focus op talent Onze maatschappij focust nog al te vaak op wat personen (met een beperking) niet kunnen, in plaats van hun talenten te benoemen en interesses te stimuleren. Konekt vertrekt vanuit een onvoorwaardelijk geloof dat mensen, organisaties en praktijken het sterkst groeien wanneer je kijkt naar wat goed gaat. Ook in onze opleidingen focussen we op deze krachtgerichte mindset.

Praktisch
Wanneer: 16/12/2022
Waar: Scoutshuis, Wilrijkstraat 37-45, 2000 Antwerpen
Begeleider: Cathy De Feyter
Prijs: € 95.00 - Standaardprijs

>> Inschrijven: http://konekt.be/nl/r/1445

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.