13/10/22 ICOBA-vorming: Opvang en nazorg voor medewerkers na schokkende gebeurtenissen door een nazorgteam (peersupport)

Printervriendelijke versiePDF version

Met deze vorming vergroot je je kennis over impact en verwerking van schokkende gebeurtenissen. Je leert hier in de praktijk mee om te gaan door de juiste steun aan te reiken. Je kan na de vorming een opvanggesprek voeren in een groep of met één collega die een schokkende gebeurtenis meemaakten.

WANNEER EN WAAR
13/10/22 - 20/10/2022 - 27/10/2022 telkens van 9u00 tot 16u00

Scoutshuis Hopper
Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen

PROGRAMMA
Medewerkers uit de organisatie worden opgeleid zodat ze nadien zelf in staat zijn om bij agressie of andere schokkende gebeurtenissen aan hun collega’s efficiënt de nodige steun te verlenen. Zowel de kennis en vaardigheden met betrekking tot de eerste opvang (vlak na het incident) en de nazorg (in de eerste weken na het incident) komen aan bod.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
Interactieve les waarbij theorie en praktijk zich afwisselen.
Oefenen met zeer veel eigen casusmateriaal en van de lesgever, praktische oefeningen om vaardigheden apart in te oefenen.

VOOR WIE
Medewerkers die deel uitmaken van het opvang- en nazorgteam in de organisatie.

OVER DE LESGEVER
De lesgever is een medewerker van The Human Link. Hij/zij is master in de klinisch psychologie, bijkomend opgeleid in gedragstherapie of eerstelijnszorg. Alle medewerkers zijn gespecialiseerd in chronische en acute stress. De opleiders hebben uitgebreide ervaring wat betreft het toepassen van opvang en nazorg in de organisatiecontext. Bovendien hebben ze jarenlange ervaring opgebouwd in het individueel opvangen en begeleiden van mensen met traumaklachten, stressklachten, overspanning en burn-out.

SCHRIJF JE KOSTELOOS IN VIA: https://www.icoba.be/opleidingen-open-aanbod/16666

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.