1/03/2022 - Kinderen en jongeren met ASS begrijpen en begeleiden vanuit prikkelverwerking, lichaamsgevoel en dyspraxie

Printervriendelijke versiePDF version

Link:
https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6369/kinderen-en-j...

Inhoud
Kinderen met autisme maken het contact op hun voorwaarden, zijn moeilijk stuurbaar, bewegen veel of blijven juist hangen. Ze reageren sociaal niet passend en worden vaak cognitief onder- of overschat. Dat kan leiden tot grote problemen in de opvoeding, de begeleiding en op school.

Tijdens deze praktische studiedag vertellen Anneke Groot en ervaringsdeskundige Janneke Geijsberts over het gedrag van kinderen en jongeren met autisme. Ze leren je zien hoe veel van hun gedrag de communicatie is van een onderliggend problemen met prikkelverwerking en dyspraxie. Ze leggen uit wat de impact is op de ontwikkeling van de executieve functies, de communicatie, de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Het perspectief en de beleving van de kinderen staat centraal.

Daarnaast geven ze een aantal praktische bouwstenen en handvatten om beter af te stemmen op die onderliggende problemen. Door een betere afstemming is er minder stress, en meer samenwerking en mogelijkheden voor ontwikkeling.

Door wie?
Anneke Groot

Werkzaam als trainer, begeleider en ouderondersteuner bij stichting Horison.
Auteur van ‘Houvast’ en ‘Neurospeciale kinderen begrijpen en begeleiden’

Janneke Geijsberts
Ervaringsdeskundige.

Voor wie?
Therapeuten die werken met kinderen en jongeren met autisme. Voorkennis is niet vereist.

Over wie?
3 tot 18 jaar

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.