05/07/2022 - Inspiratiedag MusicaMova - Therapie met slagwerk- en andere instrumenten

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6349/inspiratiedag...

Inhoud
Je hebt de workshop MusicaMova gevolgd of het boek gelezen en wil graag nieuwe inspiratie en ervaringen uitwisselen? Schrijf je dan zeker in voor onze inspiratiedag boordevol tips en oefeningen om concreet aan de ‘slag’ te gaan met djembés, percussie-instrumenten of zelfs je eigen lichaam (lichaamspercussie).

MusicaMova is ontstaan door een samenwerking tussen Jan Cherlet, slagwerker en muziekpedagoog aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord in Tielt, en Griet Dewitte, pediatrisch kinesitherapeut en verbonden aan de opleiding kinesitherapie van de UGent. Samen schreven ze het boek ‘MusicaMova’ (Sig, 2016), een muzikale methode om op een leuke en interactieve manier psychomotorische vaardigheden te trainen. Vanuit de werkgroep MusicaMova groeiden er nieuwe spelletjes en oefeningen die we graag met jullie willen delen. Naast het opdoen van nieuwe ideeën is er ook ruim voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen: een uitgelezen kans voor de aanwezigen om mekaar wederzijds te inspireren. Na afloop krijg je een bundel mee met al deze oefeningen en nog veel meer inspiratie, om zo mee aan de slag te gaan!

MusicaMova is veel meer dan een instrument kunnen bespelen. Je hoeft dit zelfs helemaal niet te kunnen om aan deze inspiratiedag deel te nemen. Djembés, percussie-instrumenten of zelfs je eigen lichaam (bodypercussion) kan je inzetten om vaardigheden zoals coördinatie, ritme, reactiesnelheid, aandacht, planning, inhibitie,… in te oefenen.

Door wie?
Veerle Deckers, kinesitherapeut CAR Stappie, Oostende
Sofie Decuyper, kinesitherapeut CAR ‘t Veld, Aartrijke
Camille Degroote, kinesitherapeut Dominiek Savio, Gits
Julie Van Winghem, kinesitherapeut MFC Sint-Lievenspoort, Gent

Voor wie?
Deze inspiratiedag is bedoeld voor kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten… die de workshop ‘MusicaMova’ gevolgd hebben of die het boek MusicaMova aangekocht hebben. Daarnaast zijn therapeuten met een sterke interesse in het gebruik van muziekinstrumenten in therapie ook welkom op deze dag.

Over wie?
Kinderen van 3 tot 12 jaar met meervoudige ontwikkelingsstoornissen zoals DCD, ADHD, CVI, ASS, enz.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.