05-01-25 Ouders begeleiden naar Afgestemd Opvoeden (jaartraject)

Printervriendelijke versiePDF version

Voor professionals die:

– ouders en opvoeders willen helpen om meer afgestemd en zelfsturend te gaan opvoeden.
– willen bijdragen aan het vermogen van ouders om kinderen te leren zichzelf sturen in een snel veranderende wereld.
– willen samenwerken in een netwerk van trainers, gezinsbegeleiders en coaches met focus op de totale ontwikkeling van kinderen op langere termijn.
– vaardiger willen worden in hoe ze ouders hun capaciteiten tenvolle leren benutten en de bij hen passende antwoorden leren vinden.

Wat en hoe

Deze unieke opleiding verbindt recente wetenschappelijke ontwikkelingen en een heel aantal eigentijdse stromingen met de wijsheid van het hart. We vormen een lerende cirkel waarin we het programma in interactie met elkaar vormgeven. Alle kennis en ervaring van de deelnemers kan zo maximaal renderen. We zullen aan den lijve kunnen ervaren hoe leiderschap zich ontwikkelt en hoe je actief kan bijdragen aan zelfsturing. Prikkelende theoretische kaders worden afgewisseld met oefeningen en inbreng van eigen casuïstiek.

Met dit traject heb je de mogelijkheid deel te gaan uitmaken van een netwerk van professionals die ouders en opvoeders helpen om autoriteit in zichzelf te vinden. (www.afgestemdopvoeden.be)

https://www.deonderstroom.be/opleiding/ouders-begeleiden-naar-afgestemd-...

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.