2018-11 vormingstraject MeMoQ Ecego

Printervriendelijke versiePDF version

Beste verantwoordelijken,

 

Het Vlaams Welzijnsverbond heeft samen met Ecego een traject uitgestippeld rond de implementatie van MeMoQ.  Dit traject zal lopen tussen november 2018 en april 2019.

Het traject ziet er als volgt uit:

1. In november starten we met vormingstraject voor de verantwoordelijken gezinsopvang.  De eerste dag gaat op 3 verschillende locaties door:

  • 23 november in het CC in Hasselt
  • 30 november in het Kwadraet in Gent (tegenover Gent Sint Pieters)
  • 7 december in het IC in Brussel (zaal 2)

 

Per locatie kunnen er maximum 15 personen inschrijven om de vormingsdag zo interactief mogelijk te laten verlopen.  De derde dag in Brussel, gaat enkel door wanneer 23 november in Hasselt en 30 november in Gent volzet zijn.

In maart voorzien we 3 terugkomdagen op dezelfde locatie. Deze data worden in november per groep bevestigd.

 

Voor de poolleden vragen we enkel een prijs voor de locatie + catering 15€ .  Niet poolleden kunnen aansluiten wanneer er nog plaatsen vrij zijn en tegen betaling van het vormingsaanbod (€ 80).

 

2. In opvolging van het MeMoQ ‘kaartspel’ hebben we Ecego gevraagd om een leidraad / handleiding te ontwerpen per dimensie.  Per dimensie krijgen we op die manier een antwoord op de vragen uit het kaartspel.  De handleiding is een bundeling van tips, goede voorbeelden en interventies per dimensies.  Deze leidraad geeft inspiratie om onthaalouders aan te zetten tot acties en samen te stimuleren tot reflectie.  Deze bundel zal klaar zijn tegen november. 

Voor poolleden bieden we deze gratis aan.  Niet poolleden kunnen de leidraad samen met het MeMoQ spel aankopen aan € 80 / stuk.

 

 

Inschrijven voor de vorming in november kan via mail naar studiedagen@vlaamswelzijnsverbond.be .  U bent dan ook automatisch ingeschreven voor de terugkomdag in maart.

U kan met meerdere personen per dienst inschrijven.  Mogelijks dient de 2de of 3de persoon de vorming dan in Brussel te volgen.