Wonen: een gunst en geen recht? Onaanvaardbaar!

Printervriendelijke versiePDF version

Na de campagne van 2020 weten we dat het recht op wonen vooral een fictief recht is. Er zijn sociale woningen, maar veel te weinig. Er zijn huursubsidies, maar veel te weinig. Dat gebrek aan goede, betaalbare woningen maakt dat het drummen is op de woonmarkt. Schaarste betekent concurrentie en concurrentie zorgt voor uitsluiting en discriminatie. Daar zoomen we tijdens de campagne van 2021 op in. 

Ontdek waarom we dit jaar campagne voeren voor een leefbaar woonbeleid en wat jij kan doen. We organiseren verschillende fysieke startmomenten in jouw buurt en hebben een uitgebreid digitaal aanbod

Fysieke startmomenten

Tijdens de startmomenten ontdek je wat de signalen van mensen in armoede zijn, hoe onleefbaar wonen is in jouw regio en wat je kan doen tijdens onze campagne. We inspireren je met ons campagnemateriaal en stellen onze actiemodellen voor. Je krijgt prikkelende getuigenissen te horen van onze campagneprojecten en de Welzijnsschakels kijken hoe zij aan de slag kunnen gaan rond dit belangrijk thema.

Ben je niet vrij op deze momenten? We organiseren ook startmomenten op andere locaties. Ontdek het volledige overzicht op onze website: Agenda | Welzijnszorg

Bij de organisatie van deze momenten houden we rekening met de geldende coronamaatregelen.

Digitale infosessies

Tijdens de digitale infosessies kan je je verdiepen in bepaalde onderdelen van onze campagne en het campagnemateriaal. We verduidelijken ons aanbod en inspireren je met goede voorbeelden. Deze sessies gaan door via Zoom.

Donderdag 28/10 - infosessie Fondsenwerving: meer info & inschrijven

Inschrijven

Inschrijven is gratis, maar verplicht. Dit kan via www.welzijnszorg.be/agenda of via 02 502 55 75.

 

Heb je nog vragen? 

Sylvie Vanderhoydonck
Regio Oost-Brabant, Mechelen, Klein-Brabant
sylvie.vanderhoydonck@welzijnszorg.be - 0474/67.10.47
Volg mij via Facebook! 

Hilde Geurts 
Regio Brussel en Halle-Vilvoorde
hilde.geurts@welzijnszorg.be - 0477/76.42.71
Volg mij via Facebook!