Webinar nu te herbekijken: Actief in zorg en welzijn? Ontdek hoe je omgeving mee voor veerkracht zorgt

Printervriendelijke versiePDF version

We zijn al twee maanden in de ban van corona. Wie werkt in zorg en welzijn staat al weken in de frontlinie. Met alle daarbij horende stress en vermoeidheid. Maar ook hun partners, families en vrienden leven mee en helpen waar ze kunnen. Ze proberen samen alle bordjes in de lucht te houden. Maar hoe doe je dat? Hoe kunnen partners, families en vrienden de mensen actief in zorg en welzijn ondersteunen? Hoe kunnen ze samenwerken aan mentaal welzijn en veerkracht? Hoe kan je je als zorg- of welzijnsverlener openstellen voor de steun uit je gezin of vriendenkring?

 

Kris Vanhaecht gaat - met cijfers en getuigenissen in de hand - in gesprek met Peter Adriaenssens, Ilse De Pauw en Katleen Evenepoel over het mentaal welzijn van mensen actief in zorg en welzijn, en over hun directe steunfiguren.

 

Over de sprekers en moderator:

  • Professor dr. Peter Adriaenssens is kinder- en jeugdpsychiater. Sinds oktober 2019 is hij met emeritaat. Peter is auteur van verschillende boeken over jongeren en opvoeding en medeopleider in de postgraduaatopleiding relatie-, gezins- en systeemtherapie.
  • Dr. Ilse De Pauw is anesthesiste in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt.
  • Katleen Evenepoel is directeur van Zonnelied vzw, een dienstverleningscentrum voor personen met een beperking in Vlaams-Brabant.µ
  • Kris Vanhaecht is verbonden aan KULeuven en is een van de initiatiefnemers van De ZorgSamen.

 

Herbekijk het webinar hier.

 

De ZorgSamen is een informatieplatform dat het mentale welzijn van alle medewerkers in de zorg- en welzijnssector ondersteunt.