Wacht jij ook mee?

Printervriendelijke versiePDF version

Vanaf vandaag loopt op de sociale media de sensibiliseringscampagne #ikwachtmee om de wachtlijsten voor personen met een handicap onder de aandacht te brengen. De actie is een initiatief van het consortium #ikwachtmee, dat de organisaties absoluut vzw, KVG, Onafhankelijk Leven, SOM, VFG en het Vlaams Welzijnsverbond verenigt.

Met de socialemediacampagne willen we zowel personen met een beperking als de overheid een duwtje in de rug geven. Vijf jaar is nu de gemiddelde wachttijd voor de bijna 20.000 kinderen en volwassenen met een handicap die wachten op een budget van de overheid. We vinden dat dat probleem meer aandacht en een oplossing verdient, en willen de toekomstige Vlaamse regering daarom nu al oproepen om de wachtlijsten hoog op de politieke agenda te zetten. De gezichten van de campagne zijn Gert Dupont en zijn zoon Janosch die al tien jaar op een persoonlijk assistentiebudget wachten. De actie gaat weliswaar over álle wachtenden, ongeacht de keuze die ze maken.

We willen jou oproepen om actief deel te nemen aan de campagne. Meedoen is eenvoudig. Dat doe je door een foto van jezelf te maken met de rug naar de camera en die op je Instagrampagina te posten met de hashtag #ikwachtmee en de tag @ikwachtmee. Zo sluit je automatisch aan in de virtuele wachtrij op www.ikwachtmee.be. Heb je geen Instagrampagina? Ook op Facebook, Twitter of je website kan je het nodige rumoer aan de sensibiliseringscampagne geven met de campagnebeelden (die vind je hier als bijlage) of eigen foto’s.

We zijn ervan overtuigd dat we via deze eerder ludieke campagne op een positieve manier het grote publiek bewust kunnen maken van het probleem van de wachtlijsten. We hopen dan ook dat jij je schouders mee onder de actie wil zetten en willen je alvast voor die inzet bedanken.