Waarderingsplatform officieel gelanceerd met pilootfase

Printervriendelijke versiePDF version

De meeste mensen die de zorg- en welzijnssectoren volgen, waren al op de hoogte van de plannen van de Vlaamse Regering om een waarderingstool te ontwikkelen en een tijdje geleden informeerden we jullie hier ook al over. En sinds deze week is hij er: het Waarderingsplatform. Hier kunnen gebruikers van zorg, ondersteuning of opvang hun waardering voor een bepaalde organisatie delen met andere (potentiële) gebruikers. Maandag lanceerde Vlaams minister voor Welzijn Hilde Crevits het nieuwe platform en ze gaf er ook wat uitleg over op Radio 1.

Het Waarderingsplatform begint met een pilootfase, waarbij slechts een beperkt aantal organisaties zichtbaar is op het platform. Welke dat zijn, kan je ontdekken op www.waarderingsplatform.be. Het aantal deelnemende organisaties zal uiteindelijk stelselmatig uitgebreid worden, terwijl het consortium dat het platform beheert de komende twee jaar feedback verzamelt bij de deelnemende organisaties. Het is de bedoeling om het platform te optimaliseren en de gebruikerservaring te verhogen op basis van deze feedback. Zo zullen alle kinderziektes eruit gehaald zijn wanneer het platform over heel Vlaanderen uitgerold wordt.

Het Vlaams Welzijnsverbond is er zich van bewust dat het platform lang niet voor alle sectoren - en al zeker voor organisaties binnen de jeugdhulp - evident is. Daarom willen we samen met de sector, het projectteam en de koepels verder zoeken naar een haalbaar traject op maat. We houden u hierover zeker op de hoogte de komende maanden en jaren.

Heb je interesse in of vragen over het Waarderingsplatform? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze staf, of rechtstreeks met het projectteam van het platform via contact@waarderingsplatform.be.