Training: zo breng je cybersecurity in je organisatie

Printervriendelijke versiePDF version

Op 24 november ben je als beleidsmaker in je organisatie welkom op een trainingssessie rond cybersecurity. Patrick Van den Branden, al jaren ICT manager bij verschillende grote bedrijven en organisaties, legt haarfijn uit hoe je je als organisatie kan wapenen tegen de gevaren die de digitale revolutie met zich mee kunnen brengen.

"Cybersecurity en het verhogen van de cyber-weerbaarheid moet een topprioriteit zijn van elk bedrijf, klein, middelgroot, groot of zeer groot. En zelfs in uw persoonlijke levenssfeer wordt het belangrijker en belangrijker om uzelf te beschermen tegen de vele en verschillende bedreigingen. Het is duidelijk dat veel van deze dreigingen (bv Phishing, Business Email Compromise, …) moeilijk zo niet onmogelijk te stoppen zijn op een technisch niveau. Bewustzijn (“awareness”) van de gebruikers is hierdoor een cruciale stap in het weerstaan van de verschillende Cyberdreigingen."

 

 

Op 13 en 22 september 2023 nam Patrick Van den Branden in twee eerdere sessie al bijna 100 deelnemers mee in de wereld van cybersecurity. Hij liet ons eerst kennismaken met de hackers zelf, en toonde nadien de verschillende manieren hoe deze hackers binnendringen in onze organisaties. We onthouden dat dit op veel verschillende manieren kan en soms héél lang kan duren alvorens ze zich bekend maken. Op de tweede dag leerden de deelnemers hoe we ons kunnen beschermen tegen deze hackers en hoe we onze collega’s hier ook bewust van kunnen maken.

Deze trainingssessies waren vooral gericht op medewerkers die dagdagelijks bezig zijn met ICT. In de summary, die je hiernaast als bijlage kan downloaden, lees je in detail wat er allemaal aan bod kwam. Maar naast ICT-medewerkers zijn ook veel beleidsmedewerkers terecht bezorgd en geïnteresseerd in cybersecurity. Voor hen komt er een aparte sessie. Noteer alvast 24 november van 9u tot 12u in de agenda als je meer wil te weten komen over hoe je cybersecurity binnenbrengt in je organisatie.

 

 

Wat mag u ondermeer verwachten?

  • Hoe kan/moet u dit aanpakken?
  • Wie binnen uw bedrijf is betrokken en wat zijn de mogelijke hindernissen?
  • Welke tools kunnen u helpen?

 

Dus heb je interesse in een boeiende, leerrijke, interactieve en levendige sessie in mensentaal met hier en daar een streepje humor waarin u komt te weten hoe u uw bedrijf kan wapenen tegen de Cyber gevaren? Schrijf je dan nu in! 
 

INSCRHIJVEN EN MEER INFO