Terugblik Ledenforum 2022

Printervriendelijke versiePDF version

Maandag 16 mei was het eindelijk zover. Voor het eerst in sinds 2018 kon én mocht het Vlaams Welzijnsverbond nog eens een ledenforum organiseren. Veerkracht & verbondenheid stonden centraal. Twee thema's die de afgelopen twee jaar nog aan belang gewonnen hebben binnen welzijn.

De deuren zwaaiden al vroeg open, want om 9 uur was het de beurt aan de nieuwe leden en directies. Voor hen is zo’n ledenforum vaak een eerste fysieke kennismaking met de medewerkers van het Vlaams Welzijnsverbond. Tijdens enkele korte tafelsessies konden de verschillende sectorale en intersectorale teams zichzelf én het Vlaams Welzijnsverbond voorstellen.

   

Tijdens de plenaire sessie verwelkomden Hendrik Delaruelle en Chantal Van Audenhove het publiek. Hendrik ging dieper in op het nieuwe beleidsplan en zijn verwachtingen en ambities voor de komende jaren.

Dan was het de beurt aan professor Elke Van Hoof. Haar verhaal rond veerkracht bij leidinggevenden paste natuurlijk perfect binnen het thema. De stress en onzekerheid van de afgelopen jaren hebben er ook binnen welzijn zwaar op ingehakt. Elke Van Hoof ging niet alleen in op de oorzaken, ze reikte ook oplossingen aan om daar binnen welzijnsorganisaties mee aan de slag te gaan.

Na een uitgebreide middagbreak, waarbij er veel tijd was voor ontmoeting, konden de deelnemers aansluiten bij verschillende sessies. Die varieerden van ‘re-integratie na langdurige ziekte’ tot ‘digitalisering in welzijn’. Een breed scala en dus voor elk wat wils.

Naderhand was er nog ruim de tijd om na te kaarten tijdens een gezellige receptie in de lentezon. Voor de ruim 273 aanwezigen was het vooral een blij weerzien na verschillende jaren waarin fysiek samenkomen quasi onmogelijk was. Het ledenforum was opnieuw een topdag en doet ons al uitkijken naar de editie van volgend jaar.

Leden van het Vlaams Welzijnsverbond vinden hier de teksten en documenten terug die aan bod kwamen op het ledenforum.