Teken onze petitie voor meer middelen voor de kinderopvang

Printervriendelijke versiePDF version

"De beste zorg voor het prilste leven in de samenleving kan toch niemand in vraag stellen?" De woorden van journalist Bart Brinckman vatten de essentie helemaal! Maar hoeveel drama’s, studies en aanbevelingen zijn er nodig om de kinderopvang te redden? Teken mee voor de toekomst van onze kinderen!

Want te weinig personeel, hoge werkdruk, te weinig plaatsen en te veel kinderen per begeleider. Hoeveel drama’s, studies en aanbevelingen zijn er nog nodig om onze kinderopvang te redden? Daarmee begonnen we onze open brief vorige week aan de Vlaamse Regering, nadat er in de media signalen uit de regering te horen waren dat er voor de kinderopvang geen extra geld zou zijn. Onze boodschap kreeg amper of geen gehoor dus schudden we nog harder aan de boom.

➡️ PETITIE: Investeer eindelijk écht in onze kinderopvang

 

Teken en geef mee een signaal

Geef mee een signaal om de onderfinanciering van onze kinderopvang écht aan te pakken met 7 duidelijke eisen. Onze kinderen - en de mensen die elke dag voor hen zorgen - verdienen het allerbeste!

  1. Minder kinderen per begeleider
  2. Betere opleiding personeel
  3. Betere loon – en werkvoorwaarden
  4. Gedifferentieerde omkadering
  5. Keuzevrijheid + meer kwalitatief aanbod
  6. Financieel leefbare kinderopvang
  7. Monitoring pedagogische kwaliteit

Hoe luider onze stem klinkt hoe meer we wegen op de budgetbespreking. Daarom roepen we jullie allemaal op om de petitie op heel korte termijn en massaal te delen. Alvast bedankt voor jullie steun. We hopen samen met jullie dat we wat in beweging krijgen. Het is alvast de bedoeling om de petitie volgende week vrijdag te overhandigen aan de Vlaamse Regering.

Deelnemende organisaties en experten: Vlaams Welzijnsverbond, Gezinsbond, BBTK, ACV Puls, ACV Openbare Diensten, ACLVB, ACOD LRB, VSOA LRB, SOM en Michel Vandenbroeck.