TEAMVERSTERKINGSTRAJECT: eerstelijnsorganisaties

Printervriendelijke versiePDF version

Vanaf 19 juni staat onze website klaar met nieuwe informatie over deze trajecten en train-the-trainers opleiding. Onderstaand nieuwsbriefbericht en tekst voor op je website mag je gebruiken om mee deze methodiek te verspreiden onder de zelfstandige zorgverstrekkers. Bij vragen mag je me steeds contacteren: rosien@thehumanlink.be

Nieuw traject: zorgverstrekkers versterken

Zelf mentaal gezond blijven als zorgverstrekker, dat is belangrijk … maar niet makkelijk. Zelfzorg komt zelden op de eerste plaats, je kiest vaak sneller voor zorg voor een ander. Daarom ontwikkelde The Human Link (expertisecentrum in preventie en welzijn in Antwerpen) een traject speciaal voor zorgverstrekkers die in een team samenwerken. Doorheen verschillende opdrachten en twee bijeenkomsten, worden teamleden geholpen om beter voor zichzelf en elkaar te zorgen. Volg de train the trainer gratis en word zo een pionier in meer zelf- en teamzorg.
Vertel me meer

LANDINGSPAGINA WEBSITE PARTNERS:

Zorgverstrekkers versterken

Zo zorg je als groep voor meer zelfzorg

Zelf mentaal gezond blijven als zorgverstrekker, dat is belangrijk … maar niet makkelijk. Zelfzorg komt zelden op de eerste plaats. Je kiest door de hoge werkdruk vaak sneller voor zorg voor een ander. Hoe kom je toch tot voldoende tijd en aandacht voor jezelf, voor jouw energiegevers? En hoe kunnen anderen je daarbij helpen? Het traject ‘Zorgverstrekkers versterken’ helpt daarbij. 

Stap mee in het teamversterkingstraject

Dit traject is ontwikkeld door The Human Link, samen met partners uit de brede zorgsector, in opdracht en met steun van de Vlaamse overheid. Er is stevig aan gesleuteld, op basis van praktijkervaringen en onderzoek, en nu is ‘Zorgverstrekkers versterken’  klaar om uitgerold te worden. Doe mee, als organisatie. Vertel me meer

Volg de train-the-trainer en lanceer een teamversterkingstraject in je organisatie

Dit ‘teamversterkingstraject’ geeft een groep eerstelijns-zorgverstrekkers in twee sessies haalbare to do’s. Wat kan elk teamlid al goed, als het gaat om zelfzorg? Welk actieplan kan lukken? Hoe rekening houden met ieders noden? Doorheen verschillende opdrachten worden teamleden geholpen om beter voor zichzelf en elkaar te zorgen. Heel concreet, op korte en lange termijn, met oog voor de specifieke werkomgeving. HR-medewerkers, eerstelijnsmedewerkers en coördinatoren kunnen als pioniers een train the trainer-sessie volgen. The Human Link organiseert die vier keer gratis, in het najaar van 2023. 

Hou me op de hoogte!

Inzetten op mentale gezondheid op het werk?

Zo overtuig je de beleidsmakers

Werk toe naar een warm bedrijf

Start met stap 1 en 2

Voor meer info: https://www.thehumanlink.be/
admin@thehumanlink.be - 03/218 78 17