Studiedag 'Energietransitie in de welzijns- en zorgsector'

Printervriendelijke versiePDF version

Het Vlaamse en Brusselse energie- en klimaatbeleid schakelen een versnelling hoger: tegen 2050 moeten we evolueren naar koolstofneutrale gebouwen. Dat betekent een grote transitie in hoe we onze gebouwen verwarmen, koelen en verlichten... Ook zorggebouwen moeten hun steentje hieraan bijdragen. Wat is het beleid dat deze transitie mee vorm geeft? Welke verplichtingen komen op de zorgsector af (bvb. EPC Niet-Residentieel, de renovatieverplichting, ...)? Welke instrumenten en financieringsmogelijkheden ondersteunen dit en hoe kan je er als zorgvoorziening mee aan de slag? Welke lessen kunnen we trekken uit de ervaringen van andere voorzieningen en wat zijn goede praktijken?

Wilt u antwoorden op deze vragen? Kom op woensdag 14 juni 2023 naar de studiedag ‘Energietransitie in de welzijns- en zorgsector: beleid, ondersteuning en uitdagingen’, een initiatief van het VEB, het VEKA en het VIPA. Samen zetten ze hun schouders onder de transitie naar koolstofneutrale gebouwen en presenteren hun aanbod en enkele nieuwe initiatieven. Ook Bruxeo licht haar aanpak en ervaringen toe. Zij ondersteunen Brusselse voorzieningen in hun route naar energieneutraliteit in 2050.

Gebruik deze dag om helemaal bij te zijn met de nieuwe evoluties en verplichtingen maar ook om contact te leggen met de klantverantwoordelijken van het VEB, je concrete vragen rond klimaatsubsidies te stellen aan een VIPA-medewerker of collega voorzieningen te ontmoeten en ervaringen te delen.

Waar? Herman Teirlinckgebouw, Auditorium

Wanneer? 14 juni 2023 van 9.00 tot 17.00

Praktisch

Hier vindt u het programma van de studiedag
Het plenaire deel in de voormiddag verloopt hybride. Je kan dit dus zowel live in Brussel als van thuis uit volgen. De werksessies in de namiddag gaan enkel in Brussel door.
Maximum 150 mensen kunnen fysiek deelnemen aan de studiedag.
De presentaties en opnames van zowel het voor- als namiddagprogramma vind je nadien op onze website.

Kostprijs?

Deelname is gratis.
Indien je er niet bij kan zijn, laat je dit ten laatste op vrijdag 9 juni 2023 weten. Zo niet, dan betaal je een no show fee van 25 euro.  

Inschrijven?

IK SCHRIJF ME IN