SAVE THE DATE - Bedrijfsbezoek : het ontdekken van goede praktijken op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (DGI)

Printervriendelijke versiePDF version

- SAVE THE DATE -

Bedrijfsbezoek : het ontdekken van goede praktijken op het gebied van diversiteit, gelijkheid en inclusie (DGI)

Wat diversiteitsmanagement betreft, bestaan er geen kant-en-klare oplossingen. Sommige organisaties voeren tastbare en innovatieve acties uit die het verdienen om onder de aandacht te worden gebracht.

Wij stellen voor om u mee te nemen op een excursie naar het hart van verschillende bedrijven in de social profit-sector waarvan de goede praktijken u kunnen inspireren bij de operationalisering van uw van diversiteit-, gelijkheid- en inclusiebeleid.

Het woonzorgcentrum Compostela in Borsbeek heeft medewerkers afkomstig uit niet minder dan 26 verschillende landen. Er zijn unieke acties uitgevoerd met betrekking tot de oorsprong, de leeftijd en de validering van competenties die een concreet effect hebben gehad. Terwijl veel instellingen in de sector met een personeelstekort te kampen hebben, zijn bij Compostela alle plaatsen bezet ! "Dit is zeker een gevolg van ons diversiteitsbeleid", zegt Annie Coninx, coördinator van het diversiteitsplan van de instelling.

 


Een multiculturele dag van ontdekking van tradities tussen bewoners en personeel.

Profiteer van concrete feedback van in Vlaanderen gevestigde ondernemingen, een unieke kans om met vakgenoten te ontdekken en uit te wisselen over wat werkt en wat niet werkt.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Doelpubliek : directeurs, coördinatoren, HR-verantwoordelijken, teamverantwoordelijken, Diversiteits-en inclusiemanagers uit de social profit-sector

Donderdag 22 september 2022, van 10u00 tot 12u00, gevolgd door een aangeboden lunch met een intergenerationele ontmoeting

WZC Compostela, Doolweg 6 in 2150 Borsbeek. Trefpunt aan het station van Antwerpen en vervoer naar de locatie per minibus.
Frans, Nederlands en Engels (met tolk)
Gratis deelname door hieronder te registreren

Ik schrijf me in

Deze dag maakt deel uit van het Europese project "Diversity Now!" dat diversiteit en inclusie op de werkvloer in sociale ondernemingen wil promoten, op Belgisch, Frans en Europees niveau. Diversity Now wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het programma “Rechten, Gelijkheid en Burgerschap”.