Samendivers voor een inclusieve welzijnssector

Printervriendelijke versiePDF version

 

 

Samendivers is een gloednieuw project van het Vlaams Welzijnsverbond rond inclusief medewerkersbeleid, want ook voor jouw organisatie kan zo'n inclusief beleid een grote meerwaarde betekenen. Met Samendivers wil het Vlaams Welzijnsverbond jou helpen om talent te bereiken dat nu zijn weg naar de arbeidsmarkt niet vindt.

Maar werk maken van een inclusief medewerkersbeleid houdt meer in dan het invullen van een openstaande vacature, het is ook een opportuniteit. Door in te zetten op diversiteit en daarbij oog te hebben voor het potentieel van elke persoon, ook van zij die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt, verruim je niet alleen de vijver waaruit je kan vissen, je versterkt er ook je welzijnsorganisatie mee. Een diverse organisatie kan makkelijker inspelen op de noden van haar doelgroep en mogelijke behoeften die opduiken in de samenleving.

Op de themapagina van Samendivers vind je een pak informatie over hoe je het best een inclusief medewerkersbeleid kan uitbouwen. Zo vind je er een toolkit, praktische voorbeelden en ook lijst met organisaties die vormingen organiseren rond dit thema. De Samendiverspagina zal de komende maanden nog flink aangroeien, met nog veel meer tips en tricks uit het werkveld.

Heb je zelf vragen rond dit thema? Wil je do's-and-don'ts delen? Of zijn er onderwerpen die je in de toekomst graag zelf aan bod wil zien komen bij Samendivers? Aarzel dan niet en laat het ons weten via samendivers@vlaamswelzijnsverbond.be.