Preventiepeiling bij de kinderopvang van baby's en peuters en de kinderopvang van schoolgaande kinderen

Printervriendelijke versiePDF version

Hoe zorgen kinderopvanginitiatieven voor een gezonde opvang? Hoe is het gesteld met hun preventieve gezondheidsbeleid? Vlaams Instituut Gezond Leven vzw brengt dat in kaart en nodigt daarom opnieuw alle Nederlandstalige kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen en Brussel uit voor de driejaarlijkse Preventiepeiling – de ‘nieuwe’ indicatorenbevraging. Doe je ook mee? Of wens je meer info? 

Hoe gaat het met jullie preventieve gezondheidsbeleid?

Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt opnieuw alle Nederlandstalige kinderopvanginitiatieven in Vlaanderen en Brussel uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling - de ‘nieuwe’ indicatorenbevraging. Met deze driejaarlijkse bevraging wordt de kwaliteit van het preventieve gezondheidsbeleid bij de kinderopvang van baby’s en peuters en schoolgaande kinderen in kaart gebracht.

De Preventiepeiling bevraagt welke preventieve acties kinderopvanginitiatieven opzetten op het vlak van voeding, beweging, minder lang stilzitten, mentaal welbevinden, mondgezondheid, roken en alcohol om zo een gezonde omgeving te creëren voor de baby’s en peuters en/of schoolgaande kinderen die ze opvangen.

Enkele voorbeelden van vragen: Heeft de kinderopvang een gezond en gevarieerd voedingsaanbod? Is er een speelruimte die beweging stimuleert? Organiseert de kinderopvang activiteiten rond mentaal welbevinden, zoals liedjes zingen en verhaaltjes vertellen over emoties?

Of wens je meer info? Ga naar Preventiepeiling.be.

Barbara Willems
Projectmedewerker Preventiepeiling

T 02 422 49 41
Barbara.Willems@gezondleven.be