Platforms in het kader van covid-19

Printervriendelijke versiePDF version

 

 

Allerlei organisaties ontwikkelen nieuwe platforms waarop diverse initiatieven, informatie, tools, … gedeeld worden. We zetten een aantal platforms graag voor jullie in de kijker:

  • In4Corona - Op deze pagina van In4Care kan je hun steeds groeiende selectie van (technologische) oplossingen en tools vinden die je kunnen helpen. Daarnaast verzamelen ze er ook vragen en noden van zorg -en welzijnsorganisaties en verspreiden ze deze via hun sociale media, via In4care TV én gaan ze actief op zoek naar oplossingen. Ze hopen hiermee helemaal in lijn van hun missie voor de nodige verbinding te zorgen tussen de zorg -en welzijnssector én innovatieve oplossingen.
  • VIVEL verbindt - Ben jij eerstelijnsmedewerker, zorgprofessional of lokaal bestuur? Deel je intersectorale goede ideeën en initiatieven en leer van en met elkaar! Bouw mee aan die solidariteit! 'VIVEL Verbindt' is het online communicatieplatform van het Vlaams Instituut voor de Eerste Lijn voor eerstelijnsmedewerkers, zorgprofessionals en lokale besturen. Het platform staat op dit moment uitsluitend in het teken van de Corona-pandemie. Deel en leer van en met elkaar om met verenigde krachten deze pandemie te overwinnen! 
  • De Zorg Samen – dit is een initiatief van Zorgnet-Icuro in samenwerking met een reeks partners uit de bredere gezondheidszorg. Dit platform wil via een trapsgewijze aanpak het mentaal welbevinden van alle medewerkers in zorg en welzijn gericht ondersteunen. De ZorgSamen is er voor iedereen die werkt in de zorg, ongeacht hun statuut of functie: artsen, verpleegkundigen, middenkader, logistiek en administratief medewerkers, schoonmaak- en keukenmedewerkers… en ongeacht de zorgsetting waarin ze werken: in ziekenhuizen, woonzorgcentra, eerste lijn, welzijn of thuiszorg.