People Planet Profit Podcast: duurzaamheid in de kinderopvang

Printervriendelijke versiePDF version

In de People Planet Profit Podcast gaat Eva Balemans op zoek naar boeiende verhalen rond duurzaam ondernemerschap. Met haar podcast wil ze anderen inspireren om zelf in actie te schieten en zo een betere wereld te bouwen op het vlak van mens, planeet en winst.

In deze aflevering praat Eva met Aagje Frederickx van het Vlaams Welzijnsverbond en Ilse Cleirbaut van kinderopvang Wolkewietje. Aagje is binnen het Vlaams Welzijnsverbond actief rond het thema duurzaamheid. Een belangrijk thema, waar toch nog wel heel wat bewustwording rond nodig is. "Veel mensen zijn overtuigd van het belang van duurzaamheid, maar de weg ernaartoe is niet altijd makkelijk", vertelt Aagje in de podcast. "De investeringen zijn dan ook vaak groot." 

Binnen ons beleidsplan staat duurzaamheid aangestipt als één van dé thema's voor de komende jaren. Het Vlaams Welzijnsverbond wil daarbij niet alleen haar leden informeren en stimuleren om volop de duurzame kaart te trekken, ook zelf willen we ons steentje bijdragen.

 

Voor de opname van deze podcast trok Eva naar één van onze leden, kinderopvang Wolkewietje in Berlaar. Door hun pedagogie zit duurzaamheid in de kern van alles wat ze doen zegt Ilse Cleirbaut van Wolkewietje.

In hun gesprek hebben Ilse en Eva het onder meer over:

- Hoe je kinderen een duurzaam wereldbeeld kunt meegeven.

- Hoe je ervoor kunt zorgen dat je je personeel duurzaam aanstuurt.

- Hoe je duurdere maar wel duurzame aankopen kan doen door te besparen op andere dingen.

Je kan de volledige podcast op Spotify beluisteren via deze link.

Als je zelf meer wil leren over duurzaam leiderschap, kan je eind september een training volgen bij Groeilabz. Meer info via deze link.

Deze podcast werd gemaakt in samenwerking met Verso met de editing van Kyra Bulinckx en Eva Baleman. Met haar People Planet Profit Podcast gaat Eva op zoek naar hoe social profit ondernemingen bezig zijn met de klimaatdoelstellingen.