Nieuwe opleidingen rond rekruteren

Printervriendelijke versiePDF version

Wil je meer mensen bereiken voor je vacatures? En wil je graag dat mensen aan de slag blijven? Dan heb je vast al nagedacht over diversiteit en inclusie. Via Hands-on Inclusion, een samenwerking van het Vlaams Welzijnsverbond en Verso, kan je daarover heel wat opleidingen volgen.

Binnenkort start een nieuwe opleidingsreeks. Tijdens drie aparte dagen worden drie verschillende thema’s uitgewerkt. Zo leiden jouw nieuwe inzichten ook echt tot het gewenste doel. Tijdens deze 'praktijkdagen' krijg je hulp om de volgende stappen praktisch uit te werken voor jouw organisatie.

De thema's zijn: 'Outreach', 'Rekruteren zonder te discrimineren' en 'Racisme zien en aanpakken'. De drie thema’s staan los van elkaar: je kan kiezen om er eentje te volgen, of meerdere.

Elke dag bestaat uit een stukje vorming, een bespreking van jouw case en het samen opstellen van een actieplan. We bekijken daarvoor samen wat haalbaar is, op maat van jouw organisatie, en werken dit concreet uit. Zodat jij meteen verder aan de slag kan.

De drie thema's kan je volgen in Brussel en Gent.

 

Outreach bij aanwerving

Op deze dag bekijken we de verspreiding van jouw vacatures vanuit twee perspectieven: dat van jouw organisatie, en dat van werkzoekenden met verschillende identiteitskenmerken. We gaan dieper in op jouw branding, jouw netwerk, jouw vacatures.

Gent - donderdag 20 oktober 2022

 

Rekruteren zonder te discrimineren

We gaan op deze in op doeltreffende manieren om onbewuste discriminatie te vermijden in jouw aanwervingsproces. Deze acties behoren tot het design van elke inclusieve organisatie.

Brussel - vrijdag 30 september 2022 

Gent - donderdag 10 november 2022

 

Racisme zien en aanpakken

Op deze dag maken we de verdoken sociale constructen van racisme en discriminatie zichtbaar. We reiken je een houding aan die je als wit persoon kan aannemen, namelijk bondgenoot zijn. En voor jouw organisatie overlopen we de onderdelen van een antiracistische strategie.

Brussel - donderdag 13 oktober 2022

Gent - maandag 5 december 2022