Neem deel aan het project 'Succesvol peulvruchten op het menu in zorg en welzijn'

Printervriendelijke versiePDF version

ProVeg (voorheen EVA vzw) werkt momenteel samen met Hogeschool Gent en enkele boeren (boerenplatform) aan een project waarbij men Belgische peulvruchten via maaltijden in de zorg- en welzijnssector succesvol wil maken. Via dit project probeert Proveg de maaltijden beter te doen overeenkomen met de richtlijnen van Gezond Leven. Dit project past binnen de  EIP subsidieoproep van het departement Landbouw.

ProVeg zoekt nog een locatie met refter/restaurant (+/- 100 maaltijden per dag) waarbij de catering bereid is om meer te leren over lekkere plantbased maaltijden met peulvruchten. En waarbij ook kleine nudging-ingrepen kunnen uitgetest worden (bij nudging worden eters verleid tot het kiezen van de meest gezonde of duurzame maaltijd via een aangepaste communicatie of door bv. de gezonde maaltijd op een bepaalde plek in de flow te zetten). De catering mag hierbij zowel in eigen beheer of via een contractcateraar uitgevoerd worden.

Het Hogeschool Gent, Research Centre for Sustainability zal ondersteuning geven en onderzoek doen rond nudging en marketing. ProVeg zal het keukenteam ondersteunen op culinair vlak. En de boer zorgt voor de aanlevering van de peulvruchten.

Worden er bij jou in de refter/het restaurant redelijk wat maaltijden geserveerd? Beschikken de eters hierbij over meerdere keuzes op het menu? Wil je graag een voorloper zijn op dit vlak en gezonde duurzame maaltijden serveren? Neem dan snel contact op met maureen.vandecappelle@proveg.org voor meer info. De deadline voor het indienen van de subsidieaanvraag is 15 september 2023.

Maureen Vande Cappelle
Foodservice Consultant   -   Co-Country Representative
ProVeg Belgium
Mobile: 0471 85 47 88

(Not working on Fridays)

Logo