KOALA-projecten

Printervriendelijke versiePDF version

KOALA (Kind en OuderActiviteiten voor Lokale Armoedebestrijding) bestaat vijf jaar. De missie: Het versterken van de deelname van maatschappelijk kwetsbare gezinnen aan onze samenleving om meer kansen voor ouders en hun kinderen te creëren. Door samenwerking van de Vlaamse overheid en het Fonds Vergnes, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, werden op 18 locaties in Vlaanderen en Brussel KOALA-projecten ingericht.

Deze projecten in de sector van de preventieve gezinsondersteuning zorgden er onder meer voor dat 3.318 baby’s en peuters uit kwetsbare gezinnen de voorbije vijf jaar een plekje kregen in de kinderopvang en in het afgelopen jaar werden maar liefst 1.560 gezinnen ondersteund via het groepsaanbod. De grootste kracht van de projecten is de laagdrempelige ontmoeting tussen gezinnen. De KOALA-professionals bij o.a. De Egeltjes, Wiegwijs en CKG Molenberg slagen erin om een vertrouwensband te creëren met gezinnen, zodat ouders hen weten te vinden voor hulp bij zorgen rond huisvesting tot het ondersteunen bij de overgang naar kinderopvang of naar kleuteronderwijs.

Getuigenissen zie document https://media.kbs-frb.be/nl/media/11186/18%20KOALA%20projecten%20in%20Vlaanderen%20en%20Brussel

Volgende leden van ons voeren een KOALA-project uit:

  • De Egeltjes – Sint-Truiden
  • Wiegwijs – Gent
  • CKG Molenberg – Bilzen, Tongeren