Interviewreeks - Wat zijn politieke partijen met zorg en welzijn van plan?

Printervriendelijke versiePDF version

Voor onze zorg- en welzijnssectoren worden de verkiezingen van 9 juni heel erg belangrijk. Kinderopvang, jeugdhulp, ondersteuning van personen met een handicap, zowat in alle sectoren zijn de bezorgdheden groot. Denk maar aan de vele wachtlijsten, de financiële druk op de organisaties, of de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom willen we van de partijen zelf horen welke oplossingen ze naar voren schuiven en wat hun plannen zijn met zorg en welzijn na de verkiezingen. 

Onze algemeen directeur Hendrik Delaruelle zat de voorbije week samen voor interviews met 6 leden van het Vlaams Parlement die ook op 9 juni deelnemen aan de verkiezingen en die de laatste jaren onze sectoren hebben opgevolgd in het parlement. Ze legden uit hoe ze kijken naar geïntegreerde zorg, hoe ze de problemen van wachtlijsten en arbeidskrapte willen oplossen en wat ze willen doen aan de vaak financieel moeilijke situatie van heel wat voorzieningen en organisaties. En heel concreet gingen ze elk dieper in op het jarenlang niet indexeren van de werkingsmiddelen.

Een zevende interview deed Hendrik Delaruelle met Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits om te horen hij zij kijkt naar de vele bezorgdheden vanuit de sector en hoe ze terugblikt op haar jaren als minister.
 

Politici die we interviewden:

  • Hannes Anaf - Vooruit
  • Koen Daniëls - N-VA
  • Katrien Schryvers - CD&V
  • Maurits Vande Reyde - Open VLD
  • Lise Vandecasteele - PVDA
  • Jeremie Vaneeckhout - Groen
  • Minister Hilde Crevits - CD&V
     

Volgende week en de week erop zie je video's van de integrale interviews verschijnen op onze sociale media, op LinkedIn en Facebook. Deel ze gerust me je personeelsleden, met de gebruikers, op sociale media, op je website, of in je nieuwsbrief. Hoe meer we onze zorg en welzijnssectoren in de kijker kunnen zetten tijdens deze campagne, hoe meer middelen en inspanningen we van het toekomstige beleid kunnen verwachten.