INTERVIEWREEKS - Wat zijn de plannen van de politiek met zorg en welzijn?

Printervriendelijke versiePDF version

Voor onze zorg- en welzijnssectoren worden de verkiezingen van 9 juni heel erg belangrijk. Kinderopvang, jeugdhulp, ondersteuning van personen met een handicap, zowat in alle sectoren zijn de bezorgdheden groot. Denk maar aan de vele wachtlijsten, de financiële druk op de organisaties, of de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom wilden we van de partijen zelf horen welke oplossingen ze naar voren schuiven en wat hun plannen zijn met zorg en welzijn na de verkiezingen. 

Onze algemeen directeur Hendrik Delaruelle zat de voorbije weken samen met 6 leden van het Vlaams Parlement die op 9 juni deelnemen aan de verkiezingen en die de laatste jaren onze sectoren hebben opgevolgd in het parlement. In een uitgebreid interview vertellen ze hoe zij kijken naar geïntegreerde zorg, de problemen van de wachtlijsten, de arbeidskrapte in zorg en welzijn en de vaak financieel moeilijke situatie van heel wat voorzieningen en organisaties. En heel concreet gingen ze elk dieper in op het jarenlang niet indexeren van de werkingsmiddelen.

Een zevende interview deed Hendrik Delaruelle met Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Hilde Crevits om te horen hij zij kijkt naar de vele bezorgdheden vanuit de sector en hoe ze terugblikt op haar jaren als minister.

 

Bekijk, beluister én deel

Hieronder vind je de links naar alle interviews. Een link naar Spotify om het interview als een podcast te beluisteren, een link naar Youtube om het interview te bekijken en links naar Facebook en LinkedIn om het daar te bekijken én te delen. Onderaan dit bericht kan je meteen alle interviews bekijken zonder door te klikken.

Als we deze boodschappen zo ruim mogelijk verspreiden, kan het thema van zorg en welzijn nog net ietsje meer leven tijdens de laatste anderhalve week van de campagne, met hopelijk extra aandacht voor onze sectoren vanuit de volgende Vlaamse Regering. Stuur de interviews dus zeker ook door naar medewerkers, gebruikers, hun netwerken, bestuurders, bevriende organisaties, ... MERCI alvast!

 

HILDE CREVITS - Vlaams minister van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

HANNES ANAF - Vlaams Parlementslid voor Vooruit

KATRIEN SCHRYVERS - Vlaams Parlementslid voor CD&V

LISE VANDECASTEELE - Vlaams Parlementslid voor PVDA

KOEN DANIËLS - Vlaams Parlementslid voor N-VA

JEREMIE VANEECKHOUT - Vlaams Parlementslid voor Groen

MAURITS VANDE REYDE - Vlaams Parlementslid voor Open VLD

 

Bekijk alle interviews hieronder