Interview Hendrik Delaruelle in De Ochtend op Radio1

Printervriendelijke versiePDF version

Een sector die al eens durft vergeten te worden in deze tijden is de gehandicaptenzorg. Maar ook daar rijzen problemen wat de zorg betreft, zo vertelt Hendrik Delarurelle van het Vlaams Welzijnsverbond in De Ochtend.

Het is alle hens aan dek, ook in de gehandicaptenzorg, zo vertelt Delaruelle in De Ochtend: "Wij hebben heel wat ambulante werkingen waarbij heel veel mensen aan huis geholpen worden, maar dat is nu een groot stuk minder mogelijk. We proberen daar erg creatief in te zijn, maar het is niet hetzelfde als langs kunnen gaan. Ook de verblijfsvoorzieningen draaien nu anders. Normaal zijn dat open huizen waar iedereen binnen en buiten loopt en nu moeten ook wij de maatregelen toepassen: geen bezoek meer, afstand houden, ... Dat hakt erop in bij de bewoners en het is soms moeilijk om hen de maatregelen uit te leggen en de maatregelen te motiveren. Het is niet oké voor hun psychisch welzijn en ik doe dan ook mijn hoedje af voor alle medewerkers die elke dag omgaan met de bewoners met enorm veel geduld."

Via deze link kan je het volledige interview van Hendrik Delaruelle in het programma De Ochtend op Radio1 van 31 maart 2020 nalezen en opnieuw beluisteren.