Hulpverlening bij kindermishandeling

Printervriendelijke versiePDF version

Hoe blijf je als professional gevoelig voor een uitdagend thema zoals kindermishandeling zonder jouw vorm te verliezen?  

Kindermishandeling is één van de meest voorkomende, meest verborgen en meest onderschatte problemen in onze maatschappij. Het getuige zijn van of het blootgesteld worden aan kindermishandeling brengt het risico van secundaire traumatisering bij omstaanders, familie, netwerk en professionals met zich mee.  

Tijdens deze studievoormiddag staan we stil bij betrokkenheid, kwetsbaarheid en emoties omtrent morele stress en morele belasting in situaties van (zorgen over) kindermishandeling. De studiedag zet ook het nieuwe postgraduaat ‘Hulpverlening bij kindermishandeling’ in de verf. Het postgraduaat ‘Hulpverlening bij kindermishandeling’ biedt deelnemers handvaten voor een daadkrachtige aanpak van (zorgen over) kindermishandeling. 

Het programma:  

10.00 - 10.15 uur: Onthaal 

10.15 - 11.00 uur: Lezing 1 door de Vertrouwenscentra Kindermishandeling (VK) 

11.00 - 11.15 uur: Pauze 

11.15 - 12.00 uur: Lezing 2 door Stimulans (UCLL) 

12.00 - 12.30 uur: Informatie over het nieuwe postgraduaat ‘Hulpverlening bij kindermishandeling’ 

Kostprijs? Gratis (inschrijven is verplicht). 

Wanneer? Donderdag 25/05/2023 van 10u tot 12u30 

Waar? Campus Sociale School van hogeschool UCLL, Groeneweg 151, 3001 Leuven 

Meer informatie en inschrijven: https://www.ucll.be/nl/studievoormiddag-25-mei-morele-uitdagingen-bij-vermoedens-van-kindermishandeling 

Meer informatie over het nieuwe postgraduaat Hulpverlening bij kindersmishandeling: https://www.ucll.be/nl/postgraduaat/hulpverlening-bij-kindermishandeling

Contact: Serafine Dierickx (serafine.dierickx@ucll.be)

Het postgraduaat is een samenwerking tussen hogeschool UCLL, het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK) en de Vertrouwenscentra Kindermishandeling (VK).