HRwijs Inclusief: jouw ondersteuningsbron naar een inclusieve werkvloer

Printervriendelijke versiePDF version

Raken vacatures bij jouw organisatie maar moeilijk ingevuld? Is je cliënteel bovendien diverser geworden en wil je hierop inspelen? Heb je nood aan een nieuwe HR-strategie om inclusie te verankeren en resultaten te boeken? Streef je ernaar om continu te blijven leren en te groeien op het gebied van (inclusief) werkgeverschap? 

Is het antwoord op deze vragen volmondig ‘ja’? Goed nieuws! Speciaal voor jou lanceert het Vlaams Welzijnsverbond samen met Groep Maatwerk, Herwin, Sociare, SOM, Zorggezind, Zorgnet-Icuro en Verso een nieuw aanbod: HRwijs Inclusief.

 

HRwijs Inclusief bestaat uit intensieve begeleiding in de vorm van Groeilabo’s over verschillende aspecten van je medewerkersbeleid. Dit doen we in samenwerking met een aantal straffe partnerorganisaties: Jobroad, BlinkOut , Emino, I-diverso en IN-Z. En niet onbelangrijk, dit aanbod is kosteloos dankzij de financiële steun van Europa WSE! 

 

Starten doen we alvast met een ‘Groeilabo Instroom’ 

Als je organisatie behoefte heeft aan een meer (diverse) instroom, durf dan een andere aanpak te overwegen. Misschien zoek je naar profielen die buiten de gebruikelijke rekruteringskanalen vallen. Pak de blinde vlekken in je instroom-, rekruterings- en retentiebeleid aan en zet deze om naar inclusieve praktijken met een groter bereik en hogere retentie als gevolg. 

 

HRwijs Inclusief biedt, in samenwerking met JobRoad, het 'Groeilabo Instroom' aan. De focus ligt hierbij op het aanleren en testen van een nieuw instroom- en rekruteringsbeleid. 

 

In een traject van 3 maanden:

  • ontmoet je heel wat diverse profielen om jouw vacatures in te vullen; 
  • krijg je begeleiding en coaching doorheen het rekruteringstraject; 
  • word je professioneel begeleid door experts 

 

Zie voor meer info op onze website HRwijs Inclusief. Bij interesse kan je je daar aanmelden voor de ‘Groeilabo Instroom”.

  • in Antwerpen met start op 4 maart 2024 
  • in Gent met start op 28 maart 2024 
  • in Leuven met start op 24 april 2024 

 

Interesse in de overige thema’s? Laat je prikkelen door onze webinars!

4 maart: webinar ‘Hoe redelijk voelen redelijke aanpassingen op de werkvloer?’ 

Voor een duurzame tewerkstelling van werknemers zijn in sommige situaties aanpassingen nodig op de werkvloer. Bijvoorbeeld bij langdurige ziekte, burn-out, psychische of somatische klachten,... Hoe 'redelijk' is het om deze aanpassingen te verwachten van jou als werkgever? We lichten een tip van de sluier in dit webinar op maandag 4 maart.  Dit webinar wordt gegeven door BlinkOut.   

 

11 maart: webinar ‘Verborgen spanningen benoemen op de werkvloer’   

 Impliciete spanningen op de werkvloer kunnen zeer veel energie vragen van alle betrokkenen. Ze zorgen er onder andere voor dat relatief kleine taken werknemers zeer veel 'kosten'. Hoe ga je hier als werkgever mee om? We geven jou de nodige inspiratie tijdens dit webinar op maandag 11 maart.  Dit webinar wordt gegeven door BlinkOut.  

Samen werken we aan een werkvloer waarin elke medewerker tot zijn recht komt, zich verbonden weet en gerespecteerd voelt.