#Heldenvanwelzijn

Printervriendelijke versiePDF version

 

Met deze actie wil het Vlaams Welzijnsverbond erkenning geven aan de welzijnswerkers die in deze moeilijke tijden het beste van zichzelf geven. Zij zijn de helden van welzijn!

Want ook bij hen hakt het coronavirus extra zwaar in. Hoe blijf je nabij in afstand? Hoe zet je je eigen angsten en twijfels opzij en blijf je ondersteunend aanwezig voor de mensen -kwetsbare gezinnen, mensen met een handicap, jongeren en kinderen - die hen, nu meer dan ooit, nodig hebben.

Deel #heldenvanwelzijn en geef daarmee een pluim aan het goede werk van de vele medewerkers in de welzijnsorganisaties.

 

We steken onze #heldenvanwelzijn ook een riem onder het hart via onze reeks ‘You’ll Never Walk Alone’. Daarbij willen we mensen aan het woord laten die onze mensen woorden van steun geven. Frederic Imbo, de man achter de 'ja of JA strategie van het geluk', heeft daartoe de aftrap gegeven met zijn woorden van respect en steun voor onze helden van welzijn! Maar ook psychiater Dirk De Wachter heeft in tussen een – hoe kan het anders – verrassende boodschap doorgegeven. Kijk dus zeker naar hun filmpjes!

 

Tenslotte verzamelen we op de website van het Vlaams Welzijnsverbond nuttige tips, methodieken en linken naar relevante websites die ondersteunend kunnen zijn om te (blijven) werken in coronatijdperk.