Groep Maatwerk proudly presents: Handymade, de eerste Belgische webshop met producten gemaakt door mensen met een arbeidshandicap

Printervriendelijke versiePDF version

 

Maandag 15 juni 2020 lanceerden we vanuit Groep Maatwerk, in samenwerking met onze Brusselse en Waalse collega’s, www.handymade.be : een webshop met producten gemaakt door onze maatwerkbedrijven, waar de consument lokaal én sociaal koopt. Een primeur in België.

U kent Bol.com. Coolblue. En Zalando. Vandaag komt daar Handymade bij, een sociaal,  duurzaam én volledig Belgisch alternatief. Een webshop met unieke producten, gemaakt door onze maatwerkers.

Doelstelling van deze webshop? De tewerkstellingskansen van werknemers met een beperking een boost geven. De maatwerkbedrijven werken meestal in onderaanneming van reguliere bedrijven. Maar heel wat maatwerkbedrijven maken ook eigen producten. Deze producten krijgen dankzij  Handymade nu een extra verkoopskanaal. 

Welke producten vind ik zoal op deze webshop? Geschenkboxen, kersenpitkussentjes, moestuinbakken, mond- en spatmaskers (onontbeerlijk in deze tijden!), handtassen, een heel gamma zero waste producten (recycleerbare koffiefilters/huishoudrollen/wattenschijfjes/…). Maar ontdek het vooral zelf op www.handymade.be , of in deze reportages op VRT Nieuws (waarin het kersenpitkussentje aan bod komt) en TV Oost (over de moestuinbak van Zonnehoeve).

Ondersteuning gevraagd

Uiteraard hopen we dat u uw volgende geschenk op Handymade koopt. Maar om de webshop en de producten erop meer bekendheid te geven, kunt u ons ook op een andere manier een duwtje in de rug geven. Een vermelding in uw Nieuwsbrief, een bericht op uw website of Facebookpagina, een artikel in uw magazine,… Het is allemaal meer dan welkom. Om u het leven zo gemakkelijk mogelijk te maken:

  • Hieronder vindt u een tekst die u kan gebruiken (en als bijlage het persbericht dat we hierrond verstuurd hebben voor meer info, ook rond een aantal producten en de maatwerkers die ze gemaakt hebben). Deel gerust ook de link naar de VRT-reportage
  • Het Handymade logo vindt u ook als bijlage
  • Bijkomende info nodig , foto’s, contactgegevens van deelnemende maatwerkbedrijven? Contacteer nathalie.colsoul@groepmaatwerk.be

Tekst Nieuwsbrief of website

Koopt u tegenwoordig ook zoveel online en wil u toch graag zo duurzaam en lokaal mogelijk kopen? Dan hebben we goed nieuws voor u. Groep Maatwerk, koepel van maatwerkbedrijven, lanceert samen met haar Brusselse en Waalse collega’s www.handymade.be , een webshop met uitsluitend producten gemaakt in maatwerkbedrijven (u weet wel, de voormalige beschutte werkplaatsen).

Geschenkboxen, kersenpitkussentjes, moestuinbakken, mond- en spatmaskers , handtassen, of zero waste producten (recycleerbare koffiefilters/huishoudrollen/wattenschijfjes/…), u vindt het allemaal op Handymade! Bent u op zoek naar een origineel cadeau, of wil u gewoon graag duurzaam, lokaal én sociaal kopen, neem dan zeker even een kijkje op www.handymade.be en geef op die manier de tewerkstellingskansen  van werknemers met een arbeidshandicap een boost.

Iets delen op sociale media?

Surf naar onze Facebookpagina https://www.facebook.com/Handymade-108279234087588/ , like de pagina zodat je geen enkel bericht hoeft te missen én like en share gerust een paar berichten!

Ook deze Tweet van onze minister Crevits kunt u natuurlijk altijd retweeten.

Merci alvast en veel ontdekkingsplezier op www.handymade.be !

Met vriendelijke groet,

Francis Devisch
Directeur
0473/42.52.80
Goossensvest 34 - 3300 Tienen

 

Op zoek naar een origineel cadeau of product? Check www.handymade.be, de webshop van de maatwerkbedrijven. Op Handymade kopen = Belgisch kopen én een boost geven aan de tewerkstelling van werknemers met een arbeidshandicap!