Extra handen tijdens en na coronacrisis

Printervriendelijke versiePDF version

 

Ten gevolge van de coronacrisis, hebben sommige welzijnsorganisaties van de ene dag op de andere veel meer werk. Ze zijn daarom op zoek naar extra helpende handen. Dat vertaalt zich enerzijds in open vacatures voor personeelsfuncties, maar organisaties zijn ook gretig op zoek naar extra vrijwilligers. We geven een overzicht van acties die ondersteunen in deze zoektocht:

  1. De VDAB stelt vast dat heel wat werkgevers te maken krijgen met openstaande vacatures die ze graag snel willen invullen. VDAB wil daarbij helpen om dit op een snelle en efficiënte manier te laten gebeuren. Surf naar vdab.be/coronacrisis/vacatures en volg het stappenplan. 
  1. Welzijnsorganisaties zijn nu of binnenkort misschien wel meer dan ooit op zoek naar vrijwilligers om allerhande taken op zich te nemen. Diverse instanties namen initiatief om platforms te ontwikkelen die een match willen maken tussen organisaties en vrijwilligers:

Hulpvoorhelden.be: Via dit platform kunnen kandidaat-vrijwilligers zich aanmelden en aangeven welke hulp ze willen bieden. De aangesloten zorginstellingen contacteren de kandidaat-vrijwilligers dan rechtstreeks om concrete afspraken te maken. Het Vlaams Welzijnsverbond ondersteunt dit initiatief.

vlaanderenhelpt.be: Kandidaat-vrijwilligers kunnen hun actie of idee delen met Vlaanderen. Er wordt ook een overzicht gegeven van acties per gemeente.

vrijwilligersparaat.be: organisaties kunnen vrijwilligersoproepen hier kenbaar maken en op die manier vrijwilligers vinden.

Helpdehelpers.be: Zorginstellingen die op zoek zijn naar vrijwilligers kunnen zich registeren op dit platform. Op basis van een gerichte zoekopdracht kunnen ze vervolgens contact opnemen met passende en beschikbare vrijwilligers.