Doe samen met ons mee aan de actieweek VuurWerk

Printervriendelijke versiePDF version

Het Vlaams Welzijnsverbond heeft mee de open brief aan de Vlaamse regering ondertekend. De open brief is de start van de actieweek VuurWerk. Van 2 t.e.m. 5 december 2019 zullen tal van acties op touw worden gezet om aan te tonen dat het middenveld het besparingsbeleid niet aanvaardt. Alle informatie vind je op http://vuur-werk.vlaanderen/.

De diverse sectoren zullen op andere dagen hun ongenoegen laten blijken. Op dinsdag 3 december 2019 ligt de focus op welzijn, zorg en armoede. Alle organisaties worden opgeroepen om met kleine of grote acties, filmpjes, artikels … deel te nemen. Je kan je ideeën doorsturen naar post@vlaamswelzijnsverbond.be en vlaanderenvuurwerk@gmail.com. Gebruik op de sociale media de hashtag #VuurWerk. Je kan ook het logo van VuurWerk op je profielfoto op Facebook plaatsen (check de Facebookpagina van het Vlaams Welzijnsverbond). Surf daarvoor naar www.facebook.com/profilepicframes en kies daar ‘VuurWerk voor een warme samenleving’.

Op 3 december is er van 13u tot 15u bovendien een manifestatie aan het Vlaams Parlement (bijeenkomst aan het kruispunt van de Leuvenseweg en de Hertogstraat). Naast heel wat muziek en animatie worden er ook enkele presentaties voorzien. Ook wij zullen daarbij aan het woord komen.

Het programma ziet er als volgt uit:
13u30 – 13u40: vakbonden: ACV Puls, BBTK en ACLVB
13u50 – 14u: werkgeverskoepels: Vlaams Welzijnsverbond, Zorgnet-Icuro en SOM
14u10 – 14u30: organisaties die wensen tussen te komen (bijvoorbeeld: Samenlevingsopbouw, CAW’s, SWAN)

Rond 14u zullen onze belangrijkste vragen en bekommernissen worden afgegeven aan de commissie welzijn. We nodigen je nadrukkelijk uit om er samen met ons massaal aanwezig te zijn.

Op donderdag 5 december 2019 vindt de apotheose van de actieweek plaats. Vanaf 15u verzamelen het brede middenveld, de cultuursector en VRT dan samen op het Martelaarsplein in Brussel. Wij vinden het belangrijk om ook hier aan deel te nemen. We hopen jullie ook daar in groot aantal te mogen begroeten.