De Genereuzen lanceert: ‘vriendschap kent geen beperking. We slaan er ons samen door’.

Printervriendelijke versiePDF version

Met het Vlaams Welzijnsverbond nemen wij het ambassadeurschap op van De Genereuzen van Hart voor Handicap die mensen met en zonder beperking dichter bij elkaar wilt brengen.

Onder de noemer ‘Vriendschap kent geen beperking’ willen we een warme oproep doen naar mensen met een beperking om iedereen een riem onder het hart te steken. Net zoals vrienden in moeilijke tijden klaar staan voor elkaar.
 
Meer dan ooit hebben we immers behoefte aan een houvast. Iemand die helpt. Doet lachen. Je gedachten verzet. Al was het maar voor 5 minuten. Door samen muziek te maken. Door een tekening voor elkaar te maken. Een gedichtje voor te lezen. Of gewoon door tijdens een gezellige babbel via Skype of Facetime nieuwe vrienden te maken.
 
Daarom onze oproep naar mensen met een beperking: toon Vlaanderen dat ook jullie niemand in quarantaine vergeten zijn.  Dat kan op heel veel manieren.  Of je gebaar nu klein of groot is maakt niet uit. Alle beetjes helpen. Met een tekening, een foto, een filmpje (max. 1 minuut) of op de manier die jullie leuk vinden: met muziek, een gedicht, een verhaal, …

Eindig je boodschap van hoop altijd met ‘Vriendschap kent geen beperking.  We slaan er ons samen door’.
 
Al jullie leuke boodschappen mogen jullie bezorgen aan De Genereuzen via info@hartvoorhandicap.be.  Zij sharen ze via hun Facebookpagina.  Als het een massale golf van sympathie wordt gaan ze ermee naar de media.
 
Voor alle vragen, ideeën, suggesties: Kristel Gevaert 0032 475 39 49 88 en Luc Perdieus 0032 475 78 98 56.